- Dołączył: 2011-06-06
- Miasto: Przemyśl
- Liczba postów: 904
7 lipca 2011, 17:23
Kochane, nie mam teraz głowy do gotowania, a muszę zrobić obiad na jutro. Myślałam, o jakimś daniu z filetów rybnych, bo siostra jest wegetarianką, a właśnie takie zalegają w zamrażarce. Macie jakieś przepisy, żeby było zdrowo i smacznie? Może jakieś sosy słodko-kwaśne albo ostre, ważne żeby było wyraziście. Może jakieś zapiekanki, ogólnie najlepiej byłoby żeby uniknąć smażenia, może w tedy też bym się skusiła. Siostra rzadko u mnie bywa i chciałabym zrobić dobre wrażenie :D
Z góry dziękuję ;*
7 lipca 2011, 17:33
A tutaj mam takie coś jeszcze: dorsz z mozzarellą i pomidorami, ale nie wiem, czy o to Ci chodziło
http://twoja-dieta.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=121983&catid=171
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Karmelkowo
- Liczba postów: 10500
7 lipca 2011, 17:35
dorsza z mozzarellą to chętnie bym zjadła:)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
7 lipca 2011, 17:36
zrób marynatę z mleka/serka wiejskiego z pieprzem cytrynowym, sosem sojowym, koperkiem i zapiecz w niej rybę w piekarniku:)
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 3967
7 lipca 2011, 17:58
wiem, ze nie na temat...ale...nie rozumiem takiego wegetarianizmu..jak sie zjada ryby...przeciez to tez zywe stworzenia..albo jesz mieso wszystkich zywych stworzen albo wcale...
- Dołączył: 2009-06-03
- Miasto: Moniga Del Garda
- Liczba postów: 404
8 lipca 2011, 18:00
najlatwiej oblozyc fileta plasterkami cytryny, swiezymi ziolami (szalwia, koperek, rozmary) mozna lekko podlac winem bialym, nastepnie w folie i do piekarnika!
-albo ugotowac takie fileciki w mleku, dodac ugotowane ziemniaki i zrobic placuszki rybne - ale to juz wymaga troche roboty!
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
8 lipca 2011, 21:54
miałam przygotowany (upieczony) filet z ryby,posmarowałam go odrobiną serka
wiejskiego,wsadziłam na 30 sekund do mikrofalówki.po wyjęciu położyłam
na rybę plasterki rzodkiewki,posypałam przyprawą do pomidorów(pomidorów
nie dodawałam) i polałam ok.2 łyżkami jogurtu naturalnego. połączenie
składników może się wydawać dziwne,ale było bardzo smaczne(i znowu
przepis mojego autorstwa,bo uwielbiam eksperymentować w kuchni)
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1560
11 lipca 2011, 07:03
Ja mam mało nowatorską, ale skuteczną metodę: do folii do pieczenia wrzucam dzwonka lub filety rybne, posypuję wegetą, pieprzem i co tam znajdę, zawiązuję worek, nakłuwam i wkładam do piekarnika nastawionego na 200 stopni. Wyciągam po pół godziny - polecam w ten sposób szczególnie łososia
jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
11 lipca 2011, 11:45
ja robie tak, ze gotuje otręby na mleku i filet w żaroodpornym naczyniu zalewamtym,posypuje czosnkiem granulowanym,solą i bazylią.. na jakies 45 na 180, i wcinam z ketchupem