- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 maja 2011, 21:14
30 maja 2011, 11:55
30 maja 2011, 14:22
31 maja 2011, 07:47
31 maja 2011, 07:53
31 maja 2011, 07:54
31 maja 2011, 07:55
31 maja 2011, 07:56
31 maja 2011, 08:01
31 maja 2011, 08:09
31 maja 2011, 08:14
CZEKOLADOWY CHLEB Z MASZYNY LUB Z PIECA: ( z blogu " Strega gotuje")
Składniki:
Wersja maszynowa
Wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności (w mojej maszynie najpierw ciekłe, potem te trochę gęstsze, na końcu mąka) wsypać do maszyny. Właczyć program normal.
Wersja dla nie posiadających maszyny do chleba
Z 2 łyżek ciepłego mleka, drożdzy, szczypty fruktozy i łyżeczki maki zrobic zaczyn. Odstawić na kwadrans. Mąkę połaczyć z kakao i solą. Dodać wyrośniety zaczyn, pokruszony biały ser i powoli dolewać ciepłe mleko. Zagnieść ciasto (może byc lekko lepkie) odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Potem lekko odgazować, przełozyc do wysmarowanej oliwą małej keksówki i odstawić jeszcze na pół godziny w ciepłe miejce, żeby podrosło. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez godzinę.
Smacznego!