- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 maja 2020, 12:30
Witam.
Ostatnio mamy z mężem straszną ochotę na dwie potrawy, których ważnym składnikiem jest boczek: zrazy zawijane i spaghetti carbonara. Problem w tym, że nie jemy wieprzowiny. Może ktoś ma pomysł, jakim nie wieprzowym mięsem, można zastąpić boczek w tych daniach?
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :-)
22 lipca 2020, 08:33
To po prostu zrób bez boczku skoro z jakiś własnych przekonań nie jesz wieprzowiny. Po co usiłować robić danie które jest definiowane przez boczek? Ma to tyle samo sensu co dodanie tam parówek drobiowych albo nazywanie sojowej paćki "boczkiem", albo margaryny masłem. Po prostu zrobisz trochę inne danie a`la carbonara czy coś w stylu zrazów i tyle.
Jak ja się zgadzam z tą pierwszą częścią! Nie da rady identycznie zastąpić boczku. Tak samo nazywanie nazywanie wegańskich wersji jedzenia taką samą nazwą + wege to jest dla mnie coś dziwnego.