- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 kwietnia 2020, 20:43
Proszę powiedzcie co można zrobić z białka jaj, może macie jakieś przepisy. Chodzi o to ,że moje dzieci bez przerwy proszą o kogiel mogiel z samego żółtka no i zalega białko a szkoda wyrzucić. Macie jakieś przepisy tylko nie beza tego za chiny ludowe nie potrafię zrobić próbowałam wiele razy i za nic mi nie wychodzi.
17 kwietnia 2020, 22:18
Polecam ciasto pigus, jest pyszne
A to fajne ciasto jest znalazlam przepis i latwe w wykonaniu dzieki ☺
17 kwietnia 2020, 23:28
Ja piekę bezy w proporcjach 1 białko - 50 g drobnego cukru i szczypta soli. Potem do pieca na 140 stopni (góra-dol) na 30 minut, następnie zmniejszam do 90 stopni na 2 godziny.
18 kwietnia 2020, 07:58
A to fajne ciasto jest znalazlam przepis i latwe w wykonaniu dzieki ?Polecam ciasto pigus, jest pyszne
18 kwietnia 2020, 09:12
Są też takie ciasteczka na bazie białek- np. z migdałów, kokosanki. Przepisów jest multum.
18 kwietnia 2020, 09:26
ja miałam 5 białek do zużycia i wczoraj zrobiłam szarlotkę z pianką budyniową :) zeszło te 5 białek właśnie.
18 kwietnia 2020, 10:57
Ja piekę bezy w proporcjach 1 białko - 50 g drobnego cukru i szczypta soli. Potem do pieca na 140 stopni (góra-dol) na 30 minut, następnie zmniejszam do 90 stopni na 2 godziny.
2,5 h pieczesz bezy? Nie pomyliło ci się? Ja dokładnie nie liczę, bo patrze na kolor, ale to jest góra 15 min.
18 kwietnia 2020, 11:13
2,5 h pieczesz bezy? Nie pomyliło ci się? Ja dokładnie nie liczę, bo patrze na kolor, ale to jest góra 15 min.Ja piekę bezy w proporcjach 1 białko - 50 g drobnego cukru i szczypta soli. Potem do pieca na 140 stopni (góra-dol) na 30 minut, następnie zmniejszam do 90 stopni na 2 godziny.