- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 września 2019, 06:53
Edytowany przez Noir_Madame 10 września 2019, 07:23
10 września 2019, 07:12
a co to takiego?
10 września 2019, 08:14
wole babke ziemniaczana
10 września 2019, 08:18
Niby kuchnia śląska, więc powinnam znać, a pierwszy raz słyszę;) Podobno smakuje jak knedle. Ale jak czyta się o ziemniakach, śliwkach i jeszcze cukrze do tego, to ech... jakoś mnie to nie przekonuje.
Z takich deserowych rzeczy z tych okolic polecam raczej szpajzę. Szpajza jest zarąbista:)
10 września 2019, 08:20
Niby kuchnia śląska, więc powinnam znać, a pierwszy raz słyszę;) Podobno smakuje jak knedle. Ale jak czyta się o ziemniakach, śliwkach i jeszcze cukrze do tego, to ech... jakoś mnie to nie przekonuje.Z takich deserowych rzeczy z tych okolic polecam raczej szpajzę. Szpajza jest zarąbista:)
No właśnie inaczej mówią na to knedle dla leniwych,muszę wypróbować bo przecież jest sezon na ziemniaczki i śliweczki i oczywiście sprawdzę co to ta szpajza
Edytowany przez Noir_Madame 10 września 2019, 08:25
10 września 2019, 09:31
fu jaka nazwa ;p
10 września 2019, 13:17
Copa już siedzi w piekarniczku ja pod koniec zapiekania dam jeszcze odrobinę masła na wierzch
11 września 2019, 17:40
Powiem tak na cieplo było smaczne i tak raczej należy to jeść. Na pewno będę robić ale nie będę dodawać mąki bo wtedy ziemniaki "sztywnieją" i trzeba uważać żeby spód się nie przyrumienił bo wtedy szmakuje to raczej jak placek ziemniaczany ze sliwkami.Ogołnie jest to całkiem fajny pomysł na jesienne danie