Temat: Zupy bezmięsne

Macie jakieś sprawdzone sposoby, aby zupy takie w 100% warzywne były smaczne? Mnie kompletnie nie wychodzą, zawsze mi w nich czegoś brakuje. Nie potrafię nadać im smaku, a bardzo chciałabym włączyć zupy na stałe do mojego menu. Niestety, smakowo to u mnie porażka. Stale prześladuje mnie uczucie, że czegoś brakuje. Może jakiś łatwy przepis? Sprawdzony trik? Może nie dodaje jakiejś przyprawy? 

A wlasnie - jak macie pomidory do pomidorowej to wrzucacie surowe czy najpierw je smażycie? Widac roznice w smaku?

Pomidorową robimy z przecieru / passaty / pomidorów w puszce. Świeżych nam szkoda, wolimy zjadać je na surowo (nawet letnią porą, kiedy są tańsze).

Do pomidorówki TYLKO I WYŁACZNIE sok pudliszki ze szklanej butelki. Ze świeżych pomidorów. Tylko taką lubimy. Wywar z warzyw, sok i śmietanka do zabielenia. No i makaron albo ryż. 

ja wrzucam pomidory z puszki plus przecier pomidorowy I blenduje, moze byc passata 

Też używam pomidorów z puszki. Ze świeżych gotuję tylko w pełni sezonu, najpierw je wtedy podsmażam. 

Dzięki za polecenie fajnych przepisów, od dawna chciałabym przestać spożywać mięso. 

To wcale nie jest takie trudne. Ja od dawna jem bardzo rzadko mięso, a buliony to już zawsze robię warzywne. 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.