Temat: Pryszcze a dieta

Zauważyłyście poprawę cery po odstawieniu jakiegoś produktu/grupy produktów z diety? 

Mnie strasznie wysypuje po alkoholu, czekoladzie, tłustych frytkach, czipsach i po bardzo ostrym jedzonku ;/

Cera się polepszyła po odstawieniu nabiału - ale w sumie nigdy nie miałam z nią aż takich problemów. Po cukrze zawsze coś wyskakuje.

Kiedyś odstawiłam jednocześnie pszenicę, mleko krowie i cukier. Poprawa stanu cery była minimalna, praktycznie niezauważalna. Dodam, że miałam mocny trądzik i przed tą dietą odzywialam się w miarę zdrowo, ale czasem jadłam pszenicę/mleko, cukier rzadko. 

Mnie wysypuje mocniej po dużej ilości nabiału. 

Pasek wagi

nomatterwho napisał(a):

Mnie strasznie wysypuje po alkoholu, czekoladzie, tłustych frytkach, czipsach i po bardzo ostrym jedzonku ;/

U mnie podobnie. Alkoholu nie piję ale po słodyczach czy tłustym jedzeniu zawsze mnie wysypuje. Mój mąż natomiast ma uczulenie na ostre przyprawy a szczególnie pieprz. Po nawet najmniejszej ilości na drugi dzień ma na twarzy czerwone, łuszczące się plamy... 

Mnie wysypuje po jedzeniu takim jak słodycze, fast - food, ostre itp, dlatego rzadko chodzę do "knajp" typu Macdonald czy kfc czy nawet "chińczyki". Kiedyś zjadłam trzy kromki z nutellą i rano byłam cała "zasyfiona" krostkami. O ile to jeszcze rozumiałam, to trochę mnie zabolało, kiedy tak samo wysypało mnie po tym lidlowskim maśle orzechowym (94%).  Myślałam, że orzechy aż tak mnie nie wysypią. Szkoda, bo właśnie chciałam kremy typu nutella zastąpić właśnie masłem orzechowym.

Nie zauważyłam żadnych zmian po odstawieniu nabiału, glutenu.   

ja mam spoko cerę od zawsze, ale jak odstawiłam nabiał i gluten, a potem do nich wróciłam,to miałam na  twarzy pizzę.

mój mąż jak tylko zje coś co ma cukier, od razu ma wielkie  pryszczole 

Pasek wagi

mi tez nabiał pogarsza cere

Pasek wagi
Po odstawieniu słodyczy jakby poprawa cery, ale jednocześnie jem mniej tłuszczy i więcej warzyw.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.