Temat: Almased...Czy ma juz ktoras z was doswiadczenia??

Tak jak w temacie powyzej...Chodzi o proszek o Nazwie Almased ( dostepny w Niemczech),czy ktoras z was dziewczyny miala juz z nim doczynienia?? Bo ja zaczynam od Jutra,ale chetnie bym wysluchala tych dziewczyn,ktore mialy z nim doczynienia..Ja juz wiem duzo na temat tego proszku,ale chodzi mi o wasze opinie. 

P.S Prosze tylko o opinie ALMASEDU te dziewczyny ktore,mialy z nim doczynienia,stosowaly go,i moga podzielic sie doswiadczeniami!!! Prosze nie pisac o innych "koktajlach" bo interesuje mnie tylko ALMASED!!!
Sznycle z indyka z grzybami i plackami ziemniaczanymi.
Sklad:4 placki ziemniaczane(moga byc gotowe-mrozone),2 sznycle z indyka(1 ok 150g),2 lyzki oleju rzepakowego,1 cebula,500g pieczarek,100ml mleka,1/4 l bulionu warzywnego,2 lyzki kwasniej smietany,musztarda,sol,pieprz.
Przygotowanie:Placki pieczemy w piekarniku (wedlug instrukcji na opakowaniu).Sznycle doprawiamy i ok 3 min pieczemy,sciagamy je z patelni,szklimy cebule,kroimy pieczarki i dusimy razem z cebula.Dodajemy mleko i bulion   gotujemy ok 5 min.Smietane wymieszac z musztarda,sola i pieprzem.
Porcja 450kcal ,24w.
Duszone mieso wolowe z warzywami gruntowymi.
Sklad:350g Miesa wolowego(bez tluszczu do duszenia),4 cebule,1/4 glowka selera,1 zabek czosnku,1 marchewka,1 dlugi por,1/2 l bulionu warzywnego,2 lyzki przecieru pomidorowego,200ml czerwonego wina,2 lyzeczki oleju rzepakowego,kminek,cynamon,majeranek,pietruszka,sol i pieprz.
Przygotowanie
:Kroimy mieso,cebule,seler,marchewke i por.Czosnek drobno siekamy.Do duzego garnka wlewamy olej i przysmazamy doprawione mieso,dodajemy przecier pomidorowy i zalewamy polowa wina(100 ml).Dodajemy bulion i reszte wina,gotujemy ok godziny.Reszte warzyw dodajemy do miesa (bez pora) i gotujemy ok 30 min.Jak mieso bedzie miekkie dodajemy por,ziola i przyprawy i gotujemy nastepne 10 minut.Doprawiamy cynamonem.Do tego 2 kromki chleba pelnoziarnistego.
Porcja:450kcal, 24w.
Strammer Max z salatka z burakow.
Sklad:2 kromki chleba pelnoziarnistego,8-10 plasterkow surowej szynki(100g) ,4 jajka,1 lyzka oleju rzepakowego,1 szklanka salatki z burakow(350 g po odcedzeniu),sol,papryka.
Przygotowanie:Szynke polozyc na chlebie,doprawione sola i papryka jajko usmazyc na lyzce oleju,nastepnie polozyc na chlebie i szynce.Buraki odsaczyc i dodac 1 lyzeczke oleju.
Porcja 400 kcal,30w.
Garnek z zimowymi warzywami i miesem mielonym.
Sklad:2 cebule,1 zabek czosnku,i seler,2 marchewki,50ml bialego wina,120g ziemniakow,100g bialej kapusty,200ml bulionu warzywnego,125g bialej fasoli(w sloiku lub konserwie),200g miesa mielonego,1/2jajka,1 lyzka przecieru pomidorowego,1 lyzka bulki tartej,2 lyzeczki oleju rzepakowego,pietruszka,tymianek,papryka sol i pieprz.
Przygotowanie:1 cebule i czosnek poszatkowac,z miesem przecierem i bulka tarta wymieszac,doprawic sola i papryka,uformowac male kluseczki i smazyc na patelni z olejem.Pokroic cebule i seler w kostke,marchewke w plasterki,ziemniaki w wiekasza kostke i kapuste w paski.W garnku rozgrzac lyzke oleju i zeszklic cebule,dodac marchewke,krotko smazyc i zalac winem.Dodac ziemniaki i bulion,5 minut gotowac.Nastepnie dodac seler i kapuste i gotowac nastepne 3 minuty.Odcedzona fasole i kluseczki z miesa mielonego dodac do garnka,zostawic na ok 5 min,doprawic ziolami i przyprawami.
Porcja 500kcal,30w.
Salatka z bialej kapusty z paseczkami z indyka.
Sklad:1/2 Bialej kapusty(200g),1 mala czerwona papryka,i papryczka chili,1 jablko,1 maly banan,ocet,sok z cytryny,50ml soku jablkowego z woda,2 lyzki oleju rzepakowego,300g miesa z indyka,sol,pieprz.
Przygotowanie:Kapuste kroimy w paski,solimy i ugniatamy (zapomnialam jak sie to nazywa :-) ale ugniatamy tym "czyms"ktorym robimy np puree).Drobno kroimy papryczke chili,papryke w paski,Jablko i banana na cienkie plastry.Wszystkie skladniki razem mieszamy.Z octu,soku z cytryny,soku jablkowego z woda i 1 lyzki oleju robimy marynate.polewamy nia salatke i zostawiamy na 30 min.Na reszcie oleju podsmazamy(na chrupiaco) pokrojonego w paski  indyka,doprawiamy sola,pieprzem i dodajemy do salatki.
Porcja 400kcal,30w.
Grilowany kozi ser z salatka.(lub camembert)
Sklad:120g sera koziego,2 lyzeczki pesto(to wloski sos),2 kromki chleba pelnoziarnistego,70 g rucoli,80g mieszanej salaty,2 pomidory,1 mala cebula,2 lyzeczki oleju z wloskich orzechow,1 lyzka miodu,olej balsamiczny,sol,piepz,swierza bazylia.
Przygotowanie:Chleb posmarowac pesto,polozyc na nim ser.Salate umyc i "poszarpac".Pomidory pokroic w plasterki.Z poszatkowanej cebuli,oleju,octu,miodu i przypraw zrobic sos i polac nim salate.Chleb z serem grilowac w piekarniku ok 5 min(do czasu az ser bedzie miekki ale nie stopiony).Udekorowac bazylia.Zamiast sera koziego mozemy uzyc camembert.
Porcja 400kcal,24w.
Wszystkie przepisy przetlumaczylam ze stronki Almased (przepisy na odchudzanie:tak smakuje dieta)  http://www.almased.de/de/ernaehrung---diaet/rezepte-zum-abnehmen/rezepte.html
Jak juz pisalam przepisy sa na wszystkie oprocz 1 fazy diety i zawieraja skladniki na 2 porcje dania.

Mam nadzieje ze wam nie zasmiecilam watku:) Wiem jak to jest na diecie,czasem juz nie mozna patrzec na kurczaka z warzywami,dlatego mala odmiana sie przyda.
Lasagne z warzywami.
Sklad: 80g makaronu lasagne,200g wloskiej mieszanki warzywnej(mrozonej),100g pieczarek,2 pomidory,100 kwasnej smietany,1 jajko,100ml mleka,i lyzka przecieru pomidorowego,1 lyzka wloskich ziol,2 lyzki potartego parmezanu,2 lyzki potartej goudy,troche oleju,pieprz i sol.
Przygotowanie:Do naczynia zaroodpornego nalewamy troszke oleju,wykladamy je makaronem  lasagne.Pieczarki i pomidory kroimy.Mieszamy jajko ze smietana,mlekiem,przecierem i wloskimi ziolami.Naprzemiennie ukladamy warzywa,pieczarki,pomidory,sos,ser i makaron lasagne.Troszke wiecej sosu i sera kladziemy na gore.Zapiekamy w piekarniku w temp.190 stopni ok 50 minut(przy koncowce zapiekania naczynie  przykrywamy folia aluminiowa,po to aby gorna porcja makaronu nie byla sucha)
Porcja:450kcal,36 w.
Cebulowy stek z pieczarkami.
Sklad:2 wolowe steki(jeden ok 150g),2 lyzeczki oleju rzepakowego,4 cebule,400g swierzych pieczarek,1 lyzeczka oleju rzepakowego,1/2 szklanki wina,2 lyzki poszatkowanej pietruszki,sol,pieprz.
Przygotowanie:Na rozgrzanym oleju przysmazyc stek(ok 2 min z kazdej strony),doprawic sola i pieprzem.Cebule pokroic w krazki,pieczarki w plastry.Na patelni przysmazyc cebule.W malym garnku na 1 lyzeczce oleju krotko przysmazyc pieczarki,dodac troche wina lub bulionu warzywnego,doprawic sola i pieprzem,ok 10 min dusic.Zarumieniona cebulke polozyc na steku,pieczarki posypac posiekana pietruszka.Do tego:1/2 pelnoziarnistej bagietki lub 2 pelnoziarniste bulki.
Porcja 450kcal,24w.
Zupa krem z porow z krewetkami.
Sklad:1 cebula,2 duze pory,2 lyzeczki margaryny,300ml bulionu warzywnego,100ml mleka,1/2 kubka smietany,200g krewetek,sol,pieprz cayenne,galka muszkatowa,szczypiorek.
Przygotowanie:Cebule poszatkowac,umyc pory i pokroic w plastry.Rozpuscic margaryne,zeszklic cebule,dodac pora,krotko dusic,dolac bulionu i mleko,10 minut gotowac.Zupe zmiksowac,dolac smietane i ziola,dobrze wymieszac.Dodac krewetki,zeby byly cieple(nie gotowac wiecej).Do tego: 2 kromki chleba pelnoziarnistego.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.