Temat: Masło czy margaryna

Hej,

na co dzień stosujecie masło czy margarynę? Margaryna jest niezdrowa, a masło uznawane jest za to dobre (sama używam), jednak coraz częściej jest odradzane, nie mogę pojąć dlaczego? Przecież jest lepsze od margaryny

Smaruje tylko maslem. Czasem robie sama ze śmietan 36% (wystarczy ubic mikserem)

sadcat napisał(a):

Smaruje tylko maslem. Czasem robie sama ze śmietan 36% (wystarczy ubic mikserem)

Coś pysznego :)

Teraz to juz nie wiem, co to jest margaryna. Używam jakiegoś smarowidła z plastiku, chyba nie jest to margaryna, raczej miks, ale nie wiem, czego. Masło roślinne jest super, bo miękkie, masło zwykłe też mam w domu, używam zamiennie.

Pasek wagi

Używam i masła i dobrej margaryny. Czasem mnie masło wkurza, że jest twarde i ciężko rozsmarować i wtedy idę na łatwiznę i smaruję margaryną.

Margaryna to syf, never, nawet ciast nie piekę na tym "czymś". Tylko masło, ewentualnie oliwa lub awokado. Twardość masła mi nie przeszkadza, wystarczy najpierw wyjąć je z lodówki ;)

tylko masło osełka i klarowane .margaryna bleeeeeeee

sztuczny syf margaryna czy masło używane przez nasze matki i babki od pokoleń, no nie wiem gdzie tu widzisz dylemat

AwesomeGirl napisał(a):

Używam i masła i dobrej margaryny. Czasem mnie masło wkurza, że jest twarde i ciężko rozsmarować i wtedy idę na łatwiznę i smaruję margaryną.

dobra margaryna XD

My z mężem używamy osełki ... :)

Najlepsza masło oselka. Margaryny nie uzywam. Aczkolwiek chleba w ogóle niczym nie smaruję.

Do smazenia olej kokosowy

moje kolezanka tez robi sama maslo, zawsze mowie ze tez spr ale nigdy nie mam czasu :P

maslo lepsze w smaku i w skladzie. klarownego tez czasem uzywam, ale cos mi w smaku nie pasuje. 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.