- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 sierpnia 2018, 20:41
Hej,
na co dzień stosujecie masło czy margarynę? Margaryna jest niezdrowa, a masło uznawane jest za to dobre (sama używam), jednak coraz częściej jest odradzane, nie mogę pojąć dlaczego? Przecież jest lepsze od margaryny
21 sierpnia 2018, 09:31
Smaruje tylko maslem. Czasem robie sama ze śmietan 36% (wystarczy ubic mikserem)
21 sierpnia 2018, 10:12
Smaruje tylko maslem. Czasem robie sama ze śmietan 36% (wystarczy ubic mikserem)
Coś pysznego :)
Teraz to juz nie wiem, co to jest margaryna. Używam jakiegoś smarowidła z plastiku, chyba nie jest to margaryna, raczej miks, ale nie wiem, czego. Masło roślinne jest super, bo miękkie, masło zwykłe też mam w domu, używam zamiennie.
21 sierpnia 2018, 10:26
Używam i masła i dobrej margaryny. Czasem mnie masło wkurza, że jest twarde i ciężko rozsmarować i wtedy idę na łatwiznę i smaruję margaryną.
21 sierpnia 2018, 10:44
Margaryna to syf, never, nawet ciast nie piekę na tym "czymś". Tylko masło, ewentualnie oliwa lub awokado. Twardość masła mi nie przeszkadza, wystarczy najpierw wyjąć je z lodówki ;)
21 sierpnia 2018, 11:01
sztuczny syf margaryna czy masło używane przez nasze matki i babki od pokoleń, no nie wiem gdzie tu widzisz dylemat
21 sierpnia 2018, 11:01
Używam i masła i dobrej margaryny. Czasem mnie masło wkurza, że jest twarde i ciężko rozsmarować i wtedy idę na łatwiznę i smaruję margaryną.
dobra margaryna XD
21 sierpnia 2018, 13:24
My z mężem używamy osełki ... :)
21 sierpnia 2018, 13:57
Najlepsza masło oselka. Margaryny nie uzywam. Aczkolwiek chleba w ogóle niczym nie smaruję.
Do smazenia olej kokosowy
21 sierpnia 2018, 14:44
moje kolezanka tez robi sama maslo, zawsze mowie ze tez spr ale nigdy nie mam czasu :P
maslo lepsze w smaku i w skladzie. klarownego tez czasem uzywam, ale cos mi w smaku nie pasuje.