- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 sierpnia 2018, 20:41
Hej,
na co dzień stosujecie masło czy margarynę? Margaryna jest niezdrowa, a masło uznawane jest za to dobre (sama używam), jednak coraz częściej jest odradzane, nie mogę pojąć dlaczego? Przecież jest lepsze od margaryny
21 sierpnia 2018, 20:07
tylko i wyłącznie masło. Do smażenia masło klarowane- to prawie 100% tłuszczu o bardzo wysokiej temperaturze dymienia.
21 sierpnia 2018, 20:26
Ubawiłam się setnie :) zważywszy że w plastik jest pakowane niemal wszystko od serków i jogurtów,przez makarony i ryże,wędliny,słodycze,itd aż po wodę.Jem bardzo mało chleba więc najczęściej masło lub miksy z masłem, ale już mój ślubny nie znosi masła i dla niego zawsze jest jakiś tłuszcz roślinny..Edit : i jeszcze co do margaryny - nie podoba mi się jej opakowanie, coś co leży cały czas w plastiku nie może być dobre.
Spoko, to że ty kupujesz wszystko pakowane w plastik nie znaczy że inni też. Wodę kupuje w szklanych butelkach, wedliny w miesnym więc są zawijane w papier ;) mleko, kefiry, czy nawet jogurty również da się kupić w szle więc zamiast się głupio śmiać to się przejdź po sklepach. Najłatwiej jest kupić wszystko w plastiku, ale jakbyś spróbowała rzeczy pakowanych inaczej to byś jednak czuła różnice...
21 sierpnia 2018, 21:01
Margaryna to syf, never, nawet ciast nie piekę na tym "czymś". Tylko masło, ewentualnie oliwa lub awokado. Twardość masła mi nie przeszkadza, wystarczy najpierw wyjąć je z lodówki ;)
Ja też nawet ciasta na maśle ;)
21 sierpnia 2018, 21:11
Spoko, to że ty kupujesz wszystko pakowane w plastik nie znaczy że inni też. Wodę kupuje w szklanych butelkach, wedliny w miesnym więc są zawijane w papier ;) mleko, kefiry, czy nawet jogurty również da się kupić w szle więc zamiast się głupio śmiać to się przejdź po sklepach. Najłatwiej jest kupić wszystko w plastiku, ale jakbyś spróbowała rzeczy pakowanych inaczej to byś jednak czuła różnice...Ubawiłam się setnie :) zważywszy że w plastik jest pakowane niemal wszystko od serków i jogurtów,przez makarony i ryże,wędliny,słodycze,itd aż po wodę.Jem bardzo mało chleba więc najczęściej masło lub miksy z masłem, ale już mój ślubny nie znosi masła i dla niego zawsze jest jakiś tłuszcz roślinny..Edit : i jeszcze co do margaryny - nie podoba mi się jej opakowanie, coś co leży cały czas w plastiku nie może być dobre.
Plastik z oznaczeniem 5 PP jest ok, z takiego robia butelki dla dzieci czy tez mam naczynia do odgrzewania w mikrofali (rzadko korzystam). Choc w spożywce ciezko o taki plastik :/