Temat: Jakie są wasze ulubione pasty do kanapek?

Szukam dobrych przepisów :)

Jadł ktoś cieciorellę?

pasta tofu cebulowa z Lidla-z tych kupnych ;)

nie bede oryginalna. Najbardziej lubie paste z makreli+posiekane jajka, slodka cebula, smietana lub jogury, odrobina musztardy, pieprzu, opcjonalnie troche pisiekanej natki pietruszki.

lubie tez pasty twarogowr np twarog,jogury/smietana, rzodkiewka, szczypiorek, sol, pieprz

Pasek wagi

Pasta z makreli (makrela wędzona+cebula/szczypiorek+musztarda+rzodkiewka) 

Pasta jajeczna (jajka krojone, szczypiorek, majonez) 

Twaróg (twaróg, mleko, szczypiorek, ew. Suszone pomidory) 

Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, przyprawy według uznania) 

Pasta z awokado z czosnkiem 

Zblendowana biała fasola z puszki z odrobiną musztardy, solą, olejem i czosnkiem :)

z gotowych kocham pastę wawrzyniec z ciecierzycą pieprzem i czarnuszką, jest w lidlu

Pasek wagi

KolorowyAniol napisał(a):

Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco

To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)

Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.

Pasek wagi

LeiaOrgana7 napisał(a):

KolorowyAniol napisał(a):

Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco
To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.

Jak zostaje mi upieczona pierś czy udko, to siekam to do pasty. Ot cała tajemnica, a że napisałam "resztki obiadu" - trochę przekornie to było. Nie jadam nic obrzydliwego ;-) 

Wędzony pikling+twaróg+troszkę jogurtu+trochę przecieru pomidorowego+ ogórek kiszony w kostkę = pyszotka!

Starta surowa marchew+czosnek przeciśnięty+ posiekany szczypior+ majonez = pyszotka!

zblendowana fasola biała z puszki+ podsmażona cebulka+ starte jabłko+ sos sojowy, sól, pieprz = wege smalczyk

Pasek wagi

szybka, która bardzo lubię : awokado, czosnek, sol i sok z limonki 

LeiaOrgana7 napisał(a):

KolorowyAniol napisał(a):

Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco
To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.

Tak, lepiej jedzenie wyrzucać...ech. Z resztek obiadowych można wyczarować niezłe potrawy: zapiekanki, pasty, sałatki.

Niektórym się w dupach poprzewracało i dobre jedzenie wyrzucają, a po co, jeśli coś jest nie zepsute nie wykorzystać tego?? 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.