- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 sierpnia 2018, 20:21
Szukam dobrych przepisów :)
Jadł ktoś cieciorellę?
8 sierpnia 2018, 10:37
nie bede oryginalna. Najbardziej lubie paste z makreli+posiekane jajka, slodka cebula, smietana lub jogury, odrobina musztardy, pieprzu, opcjonalnie troche pisiekanej natki pietruszki.
lubie tez pasty twarogowr np twarog,jogury/smietana, rzodkiewka, szczypiorek, sol, pieprz
8 sierpnia 2018, 11:30
Pasta z makreli (makrela wędzona+cebula/szczypiorek+musztarda+rzodkiewka)
Pasta jajeczna (jajka krojone, szczypiorek, majonez)
Twaróg (twaróg, mleko, szczypiorek, ew. Suszone pomidory)
Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, przyprawy według uznania)
Pasta z awokado z czosnkiem
8 sierpnia 2018, 11:49
Zblendowana biała fasola z puszki z odrobiną musztardy, solą, olejem i czosnkiem :)
8 sierpnia 2018, 12:06
z gotowych kocham pastę wawrzyniec z ciecierzycą pieprzem i czarnuszką, jest w lidlu
8 sierpnia 2018, 12:06
Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco
To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)
Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.
8 sierpnia 2018, 12:10
To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco
Jak zostaje mi upieczona pierś czy udko, to siekam to do pasty. Ot cała tajemnica, a że napisałam "resztki obiadu" - trochę przekornie to było. Nie jadam nic obrzydliwego ;-)
8 sierpnia 2018, 13:48
Wędzony pikling+twaróg+troszkę jogurtu+trochę przecieru pomidorowego+ ogórek kiszony w kostkę = pyszotka!
Starta surowa marchew+czosnek przeciśnięty+ posiekany szczypior+ majonez = pyszotka!
zblendowana fasola biała z puszki+ podsmażona cebulka+ starte jabłko+ sos sojowy, sól, pieprz = wege smalczyk
8 sierpnia 2018, 13:51
To się nazywa gospodarność ;) Robienie czegoś z niczego, bardzo przydatna umiejętność ;)Moja ulubina pasta to tuńczyk, łosoś wędzony na ciepło, twaróg/ twarożek, majonez, szczypiorek. Ewentualnie łosoś na zimno, ale wtedy bez tuńczyka.Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco
Tak, lepiej jedzenie wyrzucać...ech. Z resztek obiadowych można wyczarować niezłe potrawy: zapiekanki, pasty, sałatki.
Niektórym się w dupach poprzewracało i dobre jedzenie wyrzucają, a po co, jeśli coś jest nie zepsute nie wykorzystać tego??