Temat: Jakie są wasze ulubione pasty do kanapek?

Szukam dobrych przepisów :)

Jadł ktoś cieciorellę?

ja najbardziej lubie paste rybna. kupuje wedzona makrele, rozdrabniam, usuwam osci i mieszam z serkiem typu twoj smak do tego posiekany szczypior

Ja też chyba najbardziej rybną, ale w innej wersji : makrela + drobno posiekaną cebulą + przecier pomidorowy.

Lubię też makrela + jajko + jogurt,

Albo zwykła jajeczną : jajko + masło + szczypiorek (koniecznie zblendowane, bo niektórzy kroją)

.alicja. napisał(a):

ja najbardziej lubie paste rybna. kupuje wedzona makrele, rozdrabniam, usuwam osci i mieszam z serkiem typu twoj smak do tego posiekany szczypior

Ja to samo tylko mieszam ze zwykłym twarogiem. Opcjonalnie zamiast szczypiorku można też wrzucić cebulę albo ogórka kiszonego (albo jedno i drugie) :D

Uwielbiam pastę z białego twarogu, wędzonego kurczaka i cebulki ;) 

hummus (to pasta, nie?), jajeczna (jajko, majo, szczypiorek), czasami rybna (makrela z jajkiem, szczypiorkiem), a poza tym to twarożki - domowe ze szczypiorkiem albo suszonymi pomidorami.

nie lubię past, jak coś nakładam to głównie serek grzybowy / orzechowy / cebulowy, albo po prostu masło + kawior czarny. Ewentualnie musztarda + chrzan

lubię dużo past do kanapek od jajecznych, przez rybne, aż po warzywne.

Z tych, ktore nie zostały wymienione, lubię pastę z resztek obiadowych :D czyli resztki pieczonego kurczaka, majo, szczypiorek, kukurydza, korniszon i papryka-wszystko drobniutko posiekane i w bułkę nałożyć bądź tortillę:-)

Pasta z pieczonej papryki też jest dobra, czosnkowa(strasznie kaloryczna) -jajko na twardo, tarty ser żółty, ząbek czosnku, majonez i dużo posiekanej pietruszki. Jem ją na przeziębienie, dodając więcej czosnku;P

Nie urazajac nikogo jak czytam o tych waszych pAstach to nie Dobrze mi... wtf. Pasta z resztek z obiadu... nie brzmi zachęcająco

Soczewica + suszone pomidory + czosnek i bazylia :) Uwielbiam

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.