Temat: rejestratorka medyczna

Planuję pójść na roczny kurs rejestratorki/sekretarki medycznej. Czy warto? Czy ktoś orientuje się czy w takim zawodzie łatwo znaleźć pracę? 

/'stare" rejetratorki trzymaja sie tej fuchy rekami i nogami. Nie wydaje mi sie zeby był popyt, chyba ze gdzies w nowo powstałej przychodni, czy prywatnej placówce, ale to pewnie z doswiadczeniem raczej. Z drugiej strony, skoro jest taki kurs, to moze i jest zapotrzebowanie. Spytaj tam gdzie robia kurs, czy to ma przyszłośc. No i lepiej miec wiecej kursów, niz mniej :)

Pasek wagi

każdy kurs moim zdaniem warto zrobic. Dodatkowy fach w reku. Latwiej o prace.

ja jestem rejestratorką medyczną w prywatnej placówce (sieć) i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najłatwiej się załapać szukając takiej pracy przed wakacjami, gdzie wrzucanych jest dużo ogłoszeń, że szukają na sezon urlopowy (czerwiec - wrzesień). ja w ten sposób aplikowałam rok temu i mimo wszystko przetrwałam do tej pory ;) nie mam też żadnego wykształcenia z tym związanego, ukończyłam zupełnie inny kierunek studiów, natomiast to, co było brane pod uwagę przy rekrutacji, to minimalne chociaż doświadczenie w pracy typu recepcja, znajomość Excela itd. także można nawet bez kursów aplikować i pracować :)

Pasek wagi

dzięki za odpowiedzi.

Bylam w sumie 6 lat i powiem ci że jak ktoś musi się w tym kierunku szkolić to ja nie wiem kim trzeba być ... To jak szkolenie z np z wyrzucania śmieci. Pod jakim kątem brać zamach żeby do kubła trafić. A potem egzamin państwowy... Kto to wymyśla..?

Alicja i jak praca podobała się? 

a czy ktoś z Was uczył się na kierunku technik farmacji? Czy po tym łatwo zbalezc pracę? 

Emilka500 napisał(a):

a czy ktoś z Was uczył się na kierunku technik farmacji? Czy po tym łatwo zbalezc pracę? 

a nie wstrzymano rekrutacji na ten kierunek? wydawało mi się, że teraz niezbędny jest już mgr

ja właśnie teraz uczę się na tym kierunku ale nie chcę żeby znowu po skończeniu nie było pracy. Ktoś coś wie czy po skończeniu technika farmacji jest praca? 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.