Temat: Kto ma dietetyczny przepis z piersi kurczaka?

Hej od kąd  się odchudzam moja mama truje mi głowę że jem za mało mięsa :P Co ja poradzę ze to bomba kaloryczna ;-)
Wczoraj mi kupiła pierś kurczaka i, że niby mam ją sobie gotować i jeść. Jeszcze czego :P! Przecież to będzie bez smaku... 
Co mogę zrobić z taką piersią. Czy dałoby radę pokroić jak na kotlety i zrobić w piekarniku czy coś? A może macie jakieś niskokaloryczne sposoby na przyrządzenie takiej piersi? 
Za wszytskie odp będę wdzieczna ;-)
może upiecz na grillu z przyprawami
piers pokroic w paseczki i obtoczyc w roznych przyprawach i na patelnie z oliwa z oliwek . :) a pozniej maczac w jakims sosie z jogurtu naturalnego albo w keczupie .
Tylko bez panierki bo ona bardzo dużo tłuszczu ciągnie.
pierś posypać ziołami,nazdiać ząbkami czosnku-upiec w piekarniku-pycha,albo te danie z woreczka zamiast np.żeberek wrzucam piersi tez pyszne i soczyste
roladki:-filet rozbić ,posmarować serkiem tartare,kawałek ogórka kiszonego,pl szynki drobiowej.doprawić zapiąć wykałaczkami upiec w piekarniku-bez tłuszczu,czasem podlac wodą-Pycha
a kotleciki:)
pierś pokroić,wymieszać z jajkiem,musztardą,przyprawami,curri,mąka,ja dodaję mazinę(skrobia kukurydziana) wszystko wymieszać ,ciasto ma byc geste,piec na pateli,teflonowej bez oleju-tez pycha
szaszłyki z kurczaka z przyprawa do grilla i cebula są pyszne <3 do piekarnika na opcje "grill" i gotowe ;)
A ja ostatnio wrzuciłam pokrojoną na paski pierś z kurczaka w jogurt naturalny z przyprawami (czosnek, curry, papryka, suszona mięta, kurkuma). Zostawiłam to na całą noc. A w okolicach obiadu następnego dnia przerzuciłam do żaroodpornego naczynia i upiekłam. Bardzo smaczne i chude :)
Pasek wagi
pierś pokroic w paseczki i obtoczyc w przyprawach do kurczaka, albo zrobić panierkę z otrębów do tego jakaś surówka mniam;D
> pierś pokroic w paseczki i obtoczyc w przyprawach
> do kurczaka, albo zrobić panierkę z otrębów do
> tego jakaś surówka mniam;D

anulka2206, ja rozumiem, z w panierce i z surówką, ale tak na surowo? ;D
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.