13 marca 2011, 22:52
hej do czego mozna dodawac otreby?znudzil mi sie w jogurcie i z owocami
znacie jakie przepisy z nimi ??
- Dołączył: 2011-01-18
- Miasto:
- Liczba postów: 346
13 marca 2011, 22:53
można je jeść z mlekiem..słyszałam też o jakis ciasteczkach z otręb ale nie wiem jak sie je robi...
13 marca 2011, 22:54
o fuu mleko to ja toleruje tylko do kawy...a tak pozatym to nie jadam go chyba ze zamiast jaja do panierki czy tam do nalesnikow...
13 marca 2011, 22:54
ja jem na śniadanie na gęsto z ciepłym mlekiem i do tego kilkanaście słodkich płatków typu Dotty CHrups lub musli.
13 marca 2011, 22:54
a i pierarnika tez nie mam wiec ciasteczka tez odpadaja:D
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 3967
13 marca 2011, 22:54
ja dodaje np. do mielonych zamiast bulki tartej...tak samo dosypuje do farszu miesnego do golabkow czy nadziewanej papryki...:) lub tez do panierki do kotletow - mieszam je z bulka tarta
Edytowany przez Karota85 13 marca 2011, 22:55
13 marca 2011, 22:56
Karota85 o to ciekawe a powiedz mi czy moczysz je zanim dasz je do mielonych?
i czy zmienia to radykalnie smak kotletow zarowno w panierce jak i w mielonych?
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 3967
13 marca 2011, 23:01
w mielonych wcale nie czuc roznicy...nie mocze ich..suche dosypuje na oko...tak aby mieso dobrze sie wyrobilo..w panierce tez otreby sa bardzo smaczne..roznicy nie czuc prawie wcale...polecam..
- Dołączył: 2010-11-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 773
13 marca 2011, 23:04
może placuszki otrębowe?
otręby (owsiane/pszenne, 3-4 łyżki), białko (albo całe jajko), łyżka /dwie jogurtu naturalnego, wymieszać i nakładać łyżką na patelnię - uformować placuszki :) pyszne z dżemem :)
Edytowany przez kaola6 13 marca 2011, 23:04
- Dołączył: 2010-05-11
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 983
13 marca 2011, 23:06
Możesz na przykład zrobić placuszki z tuńczyka (2 żółtka, piana z dwóch białek, 20 dag chudego białego sera, puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki otrąb owsianych, łyżka otrąb pszennych, zioła do smaku, sól, pieprz). Smacznego!