- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 listopada 2016, 14:21
Witam czy jeśli zrobie jajecznice powiedzmy z 3-4jajek i dodam łyzke oliwy z oliwek która ma powiedzmy około 90kcal to czy to 90kcal trzeba doliczyc czy to nie jest konieczne? Jajecznica wchlania to wszystko?
22 listopada 2016, 14:27
Dodaj 90 kcal, ale musisz dokładnie wylizać patelnię, żeby było rzetelnie. O mamooooo...
22 listopada 2016, 14:32
Pytam bo nie wiem czy trzeba dodawac czy nie a 100 kalorii w ta czy w ta to juz dla mnie dosyc istotne przy redukcji ;)
22 listopada 2016, 14:46
Przecież to zjesz. Jasne, że dodaj.
22 listopada 2016, 15:12
Trzeba doliczyć. Jak wykładasz jajecznicę na talerz to przecież olej na patelni nie zostaje żeby go nie doliczać ;).
22 listopada 2016, 15:30
Jajecznica wchłonie oliwę, a Ty wchłoniesz jajecznicę. Wszystko się dodaje.
22 listopada 2016, 15:57
A w ogóle kto smaży jajki na oliwie? Nie lepiej jak człowiek na maśle? Smacznie i zdrowo.
22 listopada 2016, 16:18
Jajecznicę proponuję smażyć na maśle, z racji iż przygotowanie trwa kilka minut, nasz tłuszczyk nie ulega 'degradacji' więc mozemy spokojnie go używać do smażenia jaj, i innych dań które wymagają krótkiej obróbki termicznej:) Jeśli jesteście zainteresowaną większą ilością rzetelnych ciekawostek zapraszam do nowo utworzonej grupy ;) http://vitalia.pl/index.php/mid/89/fid/1034/diety/...
Buziaki, Malwi :)
22 listopada 2016, 16:19
Wszystko wliczasz.