- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 listopada 2016, 14:21
Witam czy jeśli zrobie jajecznice powiedzmy z 3-4jajek i dodam łyzke oliwy z oliwek która ma powiedzmy około 90kcal to czy to 90kcal trzeba doliczyc czy to nie jest konieczne? Jajecznica wchlania to wszystko?
22 listopada 2016, 16:56
A w ogóle kto smaży jajki na oliwie? Nie lepiej jak człowiek na maśle? Smacznie i zdrowo.
22 listopada 2016, 17:04
A w ogóle kto smaży jajki na oliwie? Nie lepiej jak człowiek na maśle? Smacznie i zdrowo.
Popieram, tylko masło!
23 listopada 2016, 08:16
oliwa z oliwek nie jest do smażenia!
oczywiście że jest. Surowa ma niska temp dymienia więc do schabowego czy frytek sie nie nadaje, ale to nie jest jedyne oblicze "smażenia". Do warzyw, które puszczaja wode nadaje się idealnie. Natomiast ta rafinowana jest jak każdy inny tłuszcz.
23 listopada 2016, 08:56
to ja wolę na oleju kokosowym !