Temat: Oceniamy nasze menu

Jak wiadomo, błędy w odżywianiu można popełniać nawet nieświadomie. Dzielmy się informacjami o swoich posiłkach, doradzajmy, strofujmy.

Zacznę moim wczorajszym menu. Jest brzydkie niestety, ostatnio kiepsko mi idzie zdrowe odzywianie.

Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z dżemem, kawa
II śniadanie: talerzyk zalewajki
Obiad: Ryż długoziarnisty z piersią z kurczaka i mieszanką chińską
Podwieczorek: Kawałek ciasta (nie mogłam się powstrzymać!)
Kolacja: 2 kromki chleba razowego z rybą w sosie pomidorowym.
Wczoraj zjadłam:      ile to kcal?  dużo?

4 kromki chlebka chrupkiego z jajkiem

Ziemniaki Pierre (danie w 5 minut)

barszcz czerwony
> Gdyby nie ten dżem i ciasto to myślę,że byłoby
> całkiem fajnie :)

A dlaczego gdyby nie dżem? Co takiego złego jest w dżemie?

GinkaSpinka - no masakrycznie dużo, pewnie już przytyłaś

ginkaspinka strasznie mało!

waleczna18stka


2 kromki wasy-2*25=50kcal
2 plasterki szynki- plasterek ma około 20g.  
szynka drobiowa120w 100g
 Wychodzi,że jeden plasterek ma 24 kcal,a więc dwa to 48 kcal 
jabłko-
jabłko świeże36kcal
 warzywa na parze- kaloryczność na opakowaniu
kurczak  bez skóry-...ile tego kurczaka ?
pomarańcza-
pomarańcza (150 g)54kcal
Jajecznica z 2 jajek-ok.180kcal


Całość wynosi: 368 kcal + kurczak i warzywka :)
> Gdyby nie ten dżem i ciasto to myślę,że byłoby
> całkiem fajnie :)

czemu niby ? Przecież nie trzeba eliminować zupełnie słodkiego !!!!!!!!!!!!!!
Nie trzeba,ale jak jest mniej słodyczy jest większy efekt :)

Agatkax3

wejdz do mnie proszę w pamiętnik i oblicz mi kaloryczność jak CI to tak ładnie idzie ;)

Szynka light (1% tłuszczu) drobiowa 10kcl:)

ginkaspinka


ogromnie dużo :)

haha :D
Oczywiście żartuję.W Twoim przypadku brardziej ostrożna byłabym w kierunku osłabnięcia niż przytycia,bo to prędzej może Ci się zdarzyć :)

waleczna18stka


No chyba że.
Dlatego powinnyśmy podawać szczegóły,bo szynek jest wieelee różnych,jak i innych produktów :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.