Temat: Białko Olimp'a - jak pić?

Hej, od kilku dni mam w posiadaniu poniższe białko 

Nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem ile to jest porcja i ile wynosi kalorii (kreci) 

Oto, co napisał producent na opakowaniu:

"1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek = 4 miarki lub 5.5 płaskich łyżek stołowych)" [...], gdzie porcja 35 g wynosi 136,7 kcal. 

Czy to znaczy, że dokładnie 4 miarki to 136,7 kcal?  

Zważyłam dziś 1 miarkę i wynosi ona 17 g, czyli wg mojej miary 4 miarki = 68 g. Nie chciałabym brać podwójnej dawki, serwując sobie podwójną ilość kcal , dlatego liczę na to, że są tu osoby, które znają się na tym trochę lepiej niż ja.

Pasek wagi

j.lisicka napisał(a):

Ale faktycznie z opakowania wynika, że jedna porcja to 4 miarki (??)

Tak jakby... przepisałam, to co jest napisane w instrukcji i dlatego to mnie zastanowiło :?

Pasek wagi

Ja zawsze sprawdzałam na wadze zeby bylo te 30 czy 35g  

adele8 - 1 miarka wychodziła u Ciebie 30-35 g? 

Pasek wagi

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.

Pasek wagi

Nie lepiej wazyc po prostu tego, co sypiesz? Przeciez wiadomo, ze to proch, w zaleznosci od tego ile nasypiesz miarka moze miec 20 gram a moze miec tez 35 gram :) ja zawsze waze bialko, czy to w shakerze czy jak wsypuje do owsianki.

Pasek wagi

Angelofdeath napisał(a):

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.

A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.
Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.
Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.

megan292 napisał(a):

Angelofdeath napisał(a):

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.

Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białka

Pasek wagi

LennyRox napisał(a):

megan292 napisał(a):

Angelofdeath napisał(a):

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.
Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białka

Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?

megan292 napisał(a):

LennyRox napisał(a):

megan292 napisał(a):

Angelofdeath napisał(a):

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.
Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białka
Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?

Mówisz o białku spożywanym w mięsie, czy w prochach? Jeśli chodzi o mięso, to mniej więcej co drugi obiad, prawie codziennie jakaś szynka, albo ryba. Odnośnie suplementu to do tej pory piłam 5x w różnych proporcjach ale przeważnie po 2 miarki raz dziennie. 

Pasek wagi

LennyRox napisał(a):

megan292 napisał(a):

LennyRox napisał(a):

megan292 napisał(a):

Angelofdeath napisał(a):

Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.
Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białka
Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?
Mówisz o białku spożywanym w mięsie, czy w prochach? Jeśli chodzi o mięso, to mniej więcej co drugi obiad, prawie codziennie jakaś szynka, albo ryba. Odnośnie suplementu to do tej pory piłam 5x w różnych proporcjach ale przeważnie po 2 miarki raz dziennie. 

Chodzi mi ile dziennie g białka zjadasz w bilansie BWT. Obojętnie z jakiego źródła. Liczysz to w ogóle?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.