- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 marca 2015, 12:20
Hej, od kilku dni mam w posiadaniu poniższe białko
Nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem ile to jest porcja i ile wynosi kalorii
Oto, co napisał producent na opakowaniu:
"1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek = 4 miarki lub 5.5 płaskich łyżek stołowych)" [...], gdzie porcja 35 g wynosi 136,7 kcal.
Czy to znaczy, że dokładnie 4 miarki to 136,7 kcal?
Zważyłam dziś 1 miarkę i wynosi ona 17 g, czyli wg mojej miary 4 miarki = 68 g. Nie chciałabym brać podwójnej dawki, serwując sobie podwójną ilość kcal , dlatego liczę na to, że są tu osoby, które znają się na tym trochę lepiej niż ja.
5 marca 2015, 13:10
Ale faktycznie z opakowania wynika, że jedna porcja to 4 miarki (??)
Tak jakby... przepisałam, to co jest napisane w instrukcji i dlatego to mnie zastanowiło
5 marca 2015, 13:12
Ja zawsze sprawdzałam na wadze zeby bylo te 30 czy 35g
5 marca 2015, 13:20
Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
5 marca 2015, 13:22
Nie lepiej wazyc po prostu tego, co sypiesz? Przeciez wiadomo, ze to proch, w zaleznosci od tego ile nasypiesz miarka moze miec 20 gram a moze miec tez 35 gram :) ja zawsze waze bialko, czy to w shakerze czy jak wsypuje do owsianki.
5 marca 2015, 13:52
Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.
Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.
Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.
5 marca 2015, 14:10
A ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białka
5 marca 2015, 14:15
Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białkaA ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?
5 marca 2015, 14:18
Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białkaA ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
Mówisz o białku spożywanym w mięsie, czy w prochach? Jeśli chodzi o mięso, to mniej więcej co drugi obiad, prawie codziennie jakaś szynka, albo ryba. Odnośnie suplementu to do tej pory piłam 5x w różnych proporcjach ale przeważnie po 2 miarki raz dziennie.
5 marca 2015, 14:21
Mówisz o białku spożywanym w mięsie, czy w prochach? Jeśli chodzi o mięso, to mniej więcej co drugi obiad, prawie codziennie jakaś szynka, albo ryba. Odnośnie suplementu to do tej pory piłam 5x w różnych proporcjach ale przeważnie po 2 miarki raz dziennie.Rozumiem, a tak z ciekawości zapytam - ile g dziennie go jesz?Jasne, że mięso jest lepsze ale osobiście nie jestem w stanie każdego dnia dostarczać sobie odpowiedniej ilości białkaA ja sądzę, że najlepszy byłby jednak kawałek mięsa.Proch, to zawsze będzie proch, normalne jedzenie zawsze będzie lepsze.Gdyby tak nie było, to moglibyśmy olać żarcie i jechać na odżywkach typu MRP, w nich jest wszystko - białko, węgle i tłuszcz. Wymieszać miarkę i z posiłek głowy.Zawsze miarka czyli 30-35gram to porcja w przypadku moich bialek. Jesli jestes na redukcji lepszy bylby izolat bialka.
Chodzi mi ile dziennie g białka zjadasz w bilansie BWT. Obojętnie z jakiego źródła. Liczysz to w ogóle?