Temat: Nie mam ochoty na mięso

Ostatnio w ogóle nie jadam mięsa, mój chłopak kupuje mi wędlinę a ona leży w lodówce i za każdym razem jest wyrzucana. Najgorsze jest to że swego czasu jadłam kurczaka, teraz kiedy czuje zapach drobiu aż mnie mdli. Nic - ani wieprzowina a już na pewno nie wołowina.. Jedyne mięso które jeszcze toleruje, jest to ryba ale koniecznie filetowana. W naszej lodówce ostatnio goszczą same sery, a to pleśniak, a to zwykły z dziurami, a to jakaś gołda, czy różnego rodzaju twarożki.. Do tego nie jadam pomidorów, po prostu ich nie znoszę.. zrobiłam się niedawno bardzo wybredna i nie wiem jak sobie  z tym poradzić.. może spróbować z jakąś dietą, ma może ktoś jakąś radę? 

Pasek wagi

nie no bez przesadyzmów.. po prostu nie wiem czy to na dłuższą metę jest dobre, całe życie byłam fanką mięcha a tu nagle.. brzydzi mnie sam zapach.. 

Pasek wagi

Haha ja tak miałam pomiędzy 1 a 2 trymestrem ciąży, żadnego mięcha. No cóż nic na siłę, uzupełnij sobie dietę czymś innym tak jak dziewczyny radzą i się tym nie przejmuj.

Pasek wagi

Jak nie masz ochoty to nie jedz, po co się zmuszać i na siłę szukać sposobu? Ja sporadycznie jem drób (raz na 2-3 miesiące) i ryby 1-2 tyg ale nie kupuje żeby leżało i się marnowało, powiedz chłopakowi zeby zamiast wędlin kupował to co lubisz i po problemie 

Pasek wagi

OgarnijSiem napisał(a):

Jak nie masz ochoty to nie jedz, po co się zmuszać i na siłę szukać sposobu? Ja sporadycznie jem drób (raz na 2-3 miesiące) i ryby 1-2 tyg ale nie kupuje żeby leżało i się marnowało, powiedz chłopakowi zeby zamiast wędlin kupował to co lubisz i po problemie 
dokładnie. organizm sam wie co jest dla niego w danym momencie dobre. 

Mi tak w ciąży zaczęło mieso brzydnąć, a po porodzie jak krew przetoczyli i hemoglobina skoczyła do 15 to już wogóle mięsa mi nietrzeba. Jak miałam anemie to znowu bym jadła i jadła miesiwo :) Nie przejmuj się, tylko wzbogacaj diete w produkty z żelazem i będzie gites :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.