Temat: Pomysł na śniadanie.

Na smaczne, niezbyt kaloryczne śniadanie. Jakieś pomysły? Bo mi kompletnie się wyczerpały.
owocowa sałatka (owoce, najlepiej pomarańcz, banan, jabłko) + serek jakikolwiek + kanapki




galaretka z owocami


twaróg na słodko




placuszki otrębowe


owsianka urozmaicona owocami i płatkami






z zamrożonym bananem i mandarynką najlepsze <3

tosty




omlet

O matko, mam teraz pomysłów na następny miesiąc ! :)
Caramel89, dziękuję :)
Djabeuu, zawsze się zastanawiałam jak zrobić właściwie omleta? Takiego jak na Twoim zdjęciu, bo wszędzie mnóstwo przepisów, a ja nie wiem, który najlepszy. Masz może przepis na takiego omlecika? Co i ile czego? A co do twarogu, co to za sosik? :)
naleśniki






kluseczki z twarogu



kasza manna

tłuszcze trans W MUSLI?
o płatkach kukurydzianych to wiem, ale MUSLI? no chyba ktoś ma lewe informacje ;p

ta pizza jajeczna fajnie wygląda ;>

+ ja wczoraj zjadłam łososia z chlebem wielozbożowym, bez żadnego dodatkowego masła czy innej margaryny, szczerze polecam. gdyby mnie było stać to częściej kupowałabym ryby morskie.

Osobiście te niebieskie naleśniki mnie przerażają o_O :D
Milk - tam jej sos truskawkowy

omlet:
-2 jajka,
-2 łyżki mąki nie czubate
-1/4 szklanki mleka
-łyżeczka proszku do pieczenia
-dodatki
-szczypta soli
(możesz zmienić proporcje)

1.Najpierw ubić jajka ze szczyptą soli, ale tak porządnie, dodać resztę i jeszcze pomiksować.
2.Wylać na patelnię i koniecznie przykryć pokrywką - wtedy omlet/naleśnik jest delikatny i puszysty.
3. poczekać z 5 minut aż się zetnie i jeśli masz możliwość to włożyć go na patelni do piekarnika na ok 7 minut,
a jeśli nie to spróbuj obrucić i smaż/duś pod pokrywką następne 5 minut +/-

lady - przymierzam się do zrobienia jeszcze zieloniutkich, morskich i różowych xD
mam jeszcze takie. nie wiem co to miało wyjść.
ale na pewno nie to :p

hahahha Caramel dzięki za zaproszenie :D
Jak wy robicie kolorowe naleśniki?! :D
Djabeuu, dziękuję za przepis :) Jutro wypróbuję :)
barwniki spożywcze ;>

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.