- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 grudnia 2010, 21:55
17 grudnia 2016, 12:23
Je piekę we wtorek:) Proszę o fotorelację - popodziwiam sobie Wasze wyczyny i może coś podpatrzę
19 grudnia 2016, 22:12
śliczne pierniczki:) Też trochę zrobię nadziewanych - mam swoje powidełka z węgierek:) Może jutro upiekę i się pochwalę
20 grudnia 2016, 12:27
Ja też jestem ciekawa, jak robisz lukier. Ja zazwyczaj robię z cukru pudru + sok z cytryny albo woda, znalazłam w necie przepis na lukier z dodatkiem białek, generalnie chodzi o to, żeby zbyt szybko nie zastygał w trakcie robienia, a z kolei żeby po zastygnięcu na pierniczkach był trwały. Ten twój lukier na pierniczkach wygląda solidnie, możesz powiedzieć, jak go robisz?A pierniczki to super sprawa. Piekę je co roku już od 2 lat. Przepisów na ciasto jest multum, więc każdy sobie znajdzie coś dla siebie. I niedawno się przekonałam, że pierniczki są bardzo trwałe. Znalezłam w pudełku kilka pierniczków z ubiegłego roku :-) Mimo że tyle przeleżały, wcale nie straciły całego aromatu, nie były ani za miękkie, ani za twarde i dawały się zjeść:-) Ja zazwyczaj daję pierniczki w ładnych pudełkach jako prezent, zazwyczaj wszyscy są zachwyceni.Można też robić pierniczki z szybkami z masy cukrowej lub landrynek.Takie wyszły mi 2 lata temu:A takie rok temu:
fakt
30 listopada 2017, 12:58
Jak tam dziewczyny, pierniczycie w tym roku? Ja właśnie lecę do sklepu po składniki