- Dołączył: 2009-05-17
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 2469
3 grudnia 2010, 13:54
NIEDŁUGO ODBĘDĄ SIĘ CHRZCINY MOJEJ CÓRKI I DLATEGO MAM DO WAS PROŚBĘ POTRZEBUJĘ POMYSŁU CO PODAĆ NA GORĄCO?CHCIAŁA BYM COŚ CO NIE ZAJMIE MI DUŻO CZASU NIE MUSI TO BYĆ POTRAWA TANIA ANI DIETETYCZNA TYLKO COŚ NIECODZIENNEGO ,DODAM ŻE MA TO BYĆ OBIAD NA 15 OSÓB
- Dołączył: 2009-05-17
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 2469
3 grudnia 2010, 19:43
JESLI MASZ JESZCZE COŚ TO BARDZO CHĘTNIE !!!!!JEST ICH TYLE ŻE NAPRAWDĘ CIĘŻKO WYBRAĆ
- Dołączył: 2010-02-26
- Miasto: Arabia Saudyjska
- Liczba postów: 2148
3 grudnia 2010, 20:09
Djabeuu I ja chetnie skorzystam z tych przepisow.Dziekuje
Edytowany przez Semfura 3 grudnia 2010, 20:10
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3979
3 grudnia 2010, 20:11
Gulasz na chrzciny stanowczo się nie nadaje.
Jak na pierwsze będzie rosół, to już nie możesz podać zupy krem.
Nie wiem skąd jesteś.. na przykład na Śląsku na takie okazje jest sztandarowy zestaw: rosół z makaronem nitki, rolada wołowa, kluski śląskie, czerwona kapusta.
- Dołączył: 2008-10-02
- Miasto: Duze
- Liczba postów: 103
3 grudnia 2010, 20:17
ja bym, podala na pierwsze ravili z nadzieniem z baklazana w sosie orzechowym pyszne ( jak chccesz dam Ci przepis) na drugie mieso grilowane( w piekarniku) typu na jeden talez jedna kielbaska z tych bialych, kawaleczek zeberka, kawaleczek schabu grubo ukrojonego, i jakas wolowina typu stek.( umnie na chrzcinach tak bylo i bylo bardzo dobre).
- Dołączył: 2010-03-12
- Miasto: Wyspy Kokosowe
- Liczba postów: 789
3 grudnia 2010, 20:18
ja bym tam na pierwsze podala zupe gulaszowa z chlebkiem, a na drugie devolaja z ziemniaczkami jakies surowki, albo placki po węgiersku z sosem gulaszowym sałatkami..
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
3 grudnia 2010, 20:28
A moim zdaniem nie trzeba kontynuowac starodawnej tradycji: rosół z makaronem + schabowy/kurczak z ziemniakami.
To trochę nudne i przestarzałe. Także można w tych czasach podac coś bardziej wymyślnego.
3 grudnia 2010, 20:37
zgadzam sie z Djabeuu- nie koniecznie ten rosół i schabowy...
z zup padly fajne pomysly, mnie sie podobaja kremy- zupy i na srodku talerza polozony ptys- labadź, swietnie to wyglada.
Na drugie moze byc ryz z curry i jest fajnego kolorku a do tego udko z wyciagnieta koscia i nadziany np. surowka z pekinska- 2w1.
Udka mozna odgrzac w piekarniku a zrobic nawet 2 dni wczesniej.
Gulasz w wersji bardzo gestej- jasne ze moze byc, do tego pieczywo.