Temat: Watro? - Masło orzechowe, domowa nutella.

Otóż ostatnio naszła mnie ogromna ochota na nutelle albo masło orzechowe, ale że mam w miarę dobry blender wpadłam na pomysł żeby zrobić taki domowy wyrób. Ale czy warto? Wiem że pod względem składu na pewno takie domowe jest korzystniejsze dla zdrowia.

 A wy robiliście kiedyś w domu? Macie jakiś sprawdzony przepis na mało orzechowe albo nutelle? 

Pasek wagi

dziękuję bardzo za wszystkie rady i przepisy, bardzo się przydadzą ;) 

Pasek wagi

Primavika ma masło migdałowe, które ma normalny skład, nie zapchany chemią i nie kosztuje tak dużo. Kiedyś tak sobie policzyłam z jakiegoś przepisu to wyszło mi, że drożej wyszłoby mnie zrobienie samemu i dużo pracy przy tym. Ale to był chyba bardziej skomplikowany przepis niż same orzeszki, sól i cukier.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.