- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 marca 2014, 14:13
Dziewczyny! Stosuje diete be diet, mam w przepisach sporo żarełka z puszki (fasola konserwowa, groszek kons., kukurydza kons., tuńczyk w sosie własnym) i mam pewien problem. Mianowicie puszka załózmy zawiera 250g czegoś a ja mam np. w jednym daniu 40g., nastepne danie z taka iloscia tego skladnika mam np za 3 dni .. JAK PRZECHOWYWAC TAKIE JEDZENIE???? W SENSIE JAK DŁUGO MOGĘ TRZYMAC JE W LODÓWCE PRZEŁOŻONE DO SZKLANEGO BĄDŹ PLASTIKOWEGO POJEMNIKA??? Pomóżcie ;)
Edytowany przez dapo9 13 marca 2014, 14:34
13 marca 2014, 14:18
hehe michalina tyle to wiem :) tylko jak? zostawic w tej puszce? Gdzies czytałam, że przełożyc do szklanego naczynia, tylko już mi ich brak (polowe lodowki mam juz zawalona malymi kubeczkami :D wygodniej byłoby mi przekładac do plastikowych pojemników, tylko czy można? No i kluczowe pytanie - jak długo mogą te produkty tak sobie leżec w tej lodówce? ...
13 marca 2014, 14:29
Słoik? No a generalnie nie możesz sobie pozamieniać posiłków, żeby np. w ciągu 2-3 dni wykorzystać dana puszkę?:P
13 marca 2014, 14:35
blue2009 Niestety nie moge :/ raczej chodzilo mi o to, jak długo może leżec to jedzenie w lodówce.. hmmm
Havock mam takie w diecie ... Poza tym są tego śladowe ilości i dodaję je do potraw co kilka dni. Stąd mój problem z ich przechowaniem.
Edytowany przez dapo9 13 marca 2014, 14:39
13 marca 2014, 14:42
Ja zostawiam w puszcze i w tej oryginalnej zalewie, jak ma poleżeć. Kilka dni spokojnie możesz przechowywać, jak za trzy dni masz następną potrawę z tym samym składnikiem, to dotrwa.
13 marca 2014, 14:56
ja mroze:)zawsze mi zostaje fasola czerwona,groszek jak cos gotuje wiecodcedzam,plukam,czekam az troche przeschnie,a potem do pojemnika plastikowego i do zamrazarki.Pozniej jak znowu cos gotuje to wyjmuje i wrzucam na koniec zeby sie nie rozciapcialo;)smakuje tak samo i nic nie trzeba wyrzucac albo jesc na sile;)
13 marca 2014, 15:07
dokładnie, nie wylewaj zalewy do zlewu, tylko wyławiaj np fasole a reszte zostaw w tej zalewie w lodówce