- Dołączył: 2010-10-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 83
7 listopada 2010, 13:25
Hej, właśnie znalazłam w lodówce mrożone liście szpinaku. Planuję wykorzystać je na kolację, ale nie mam pomysłu jak. Znam kilka przepisów, ale wszystkie te dania mają dużo kalorii.
Znacie jakieś mało kaloryczne przepisy?
7 listopada 2010, 13:56
ja dzisiaj wlasnie zrobilalam tak szpinak z czosnkiem feta pieprzem i chili-gotujemy w jednym garnku a w drugim piers z kurczaczka z cukinia i papryka-pyszne bylo! Polecam;*
- Dołączył: 2010-01-19
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 180
7 listopada 2010, 14:01
pierś kurczaka zawijam w rulonik, do środka szpinak wymieszany z czosnkiem, piekarnik na 25-30 min, mniam!
7 listopada 2010, 14:08
dziewczyny, podacie jakiś przepis na zupkę szpinakową ? :)
- Dołączył: 2010-10-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 83
7 listopada 2010, 14:40
Jeśli masz szpinak w liściach to go miksujesz, dodajesz bulion lub rozpuszczone ziarenka smaku, "warzywa" - starta marchewka, seler, pietruszka w soli, przyprawy do smaku i dodajesz wrzątek (ilość zależy od tego, czy chcesz mieć zupę, czy bardziej krem). Później gotujesz. Możesz podawać z grzankami, makaronem czy z czym tam jeszcze chcesz :)
7 listopada 2010, 14:52
Maadlen dzięki wielkie ;)
- Dołączył: 2010-10-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 83
7 listopada 2010, 14:55
oczywiście jeśli chcesz możesz dodać śmietanę, jogurt, mleko, jak wolisz ;)
7 listopada 2010, 15:10
najłatwiejszy to szpinak + jajko na twardo po prostu ;d
- Dołączył: 2010-10-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 83
7 listopada 2010, 15:43
> najłatwiejszy to szpinak + jajko na twardo po
> prostu ;d
Taak, i bardzo oryginalnie :D
- Dołączył: 2006-10-15
- Miasto: Buenos Aires
- Liczba postów: 714
7 listopada 2010, 17:13
Ja robię to tak. Smaże pokrojone w kostkę mięso (pierś z kurczaka czy inne) z cebulą. Później dodaję czosnek, potem szpinak i łyżkę śmietany 12%. Dodaję jeszcze kostke rosołową, pieprz i trochę przyprawy garam masala. Niebo w gębie.
- Dołączył: 2010-04-07
- Miasto:
- Liczba postów: 54
7 listopada 2010, 17:16
Mi kopenhaska skutecznie szpinak obrzydziła:(