- Dołączył: 2013-08-19
- Miasto: Gorlice
- Liczba postów: 806
9 grudnia 2013, 21:39
Zastanawiam się czy jeśli nie dodam margaryny do sernika to będzie okej? Piekła któraś z Was taki sernik bez margaryny? Wyszedł? Różnił się znacząco od serownika z margaryną?
Proszę, pilnie potrzebuję odpowiedzi ;>
- Dołączył: 2013-08-19
- Miasto: Gorlice
- Liczba postów: 806
9 grudnia 2013, 21:58
mnie chodzi o masę serową ;> ale dzięki monia.mur za przepis na spód, przyda się ;)
- Dołączył: 2013-08-19
- Miasto: Gorlice
- Liczba postów: 806
9 grudnia 2013, 21:58
mnie chodzi o masę serową ;> ale dzięki monia.mur za przepis na spód, przyda się ;)
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
9 grudnia 2013, 22:03
TroubleMaker.Girl napisał(a):
mnie chodzi o masę serową ;> ale dzięki monia.mur za przepis na spód, przyda się ;)
Aaaaa... Ja robię sernik do którego dodaję (do masy :) pół szklanki oleju, a do spodu pół kostki masła... Lepszego sernika nie jadłam :) Jak chcesz przepis mogę przesłać na priv
- Dołączył: 2011-06-20
- Miasto: Wajsówka
- Liczba postów: 6849
9 grudnia 2013, 22:29
Hmmm ja nigdy do sernika nie dodaję masła. Robię bardzo podobny do tego co podała Magnolia tylko ja nie dodaję śmietany żeby nie był taki tłusty
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
10 grudnia 2013, 06:50
Zależy jeszcze jaki sernik czy na zimno czy ten drugi, bo do tego pierwszego nie dodaje się, a do tego drugiego trzeba :)
10 grudnia 2013, 14:48
Natka2018 napisał(a):
Zależy jeszcze jaki sernik czy na zimno czy ten drugi, bo do tego pierwszego nie dodaje się, a do tego drugiego trzeba :)
bredzisz...
są serniki do kórych sie masla nie dodaję
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-waniliowy
pyszny :)