- Dołączył: 2013-08-19
- Miasto: Gorlice
- Liczba postów: 806
9 grudnia 2013, 21:39
Zastanawiam się czy jeśli nie dodam margaryny do sernika to będzie okej? Piekła któraś z Was taki sernik bez margaryny? Wyszedł? Różnił się znacząco od serownika z margaryną?
Proszę, pilnie potrzebuję odpowiedzi ;>
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
9 grudnia 2013, 21:41
A gdzie dodajesz tej margaryny? bo chyba nie do samej masy serowej?
9 grudnia 2013, 21:50
ja też nie spotkałam się z sernikiem do którego dodaje sie margaryne, chyba że chodzi Ci o spód z ciasta
- Dołączył: 2013-08-19
- Miasto: Gorlice
- Liczba postów: 806
9 grudnia 2013, 21:50
no właśnie w większości przepisów, które znalazłam jest margaryna, że trzeba ją utrzeć z jajkami i cukrem i nie wiem w końcu
9 grudnia 2013, 21:52
Bez masła/margaryny może być suchy, a na pewno nie będzie taki puszysty jak powinien być.
- Dołączył: 2013-10-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 54
9 grudnia 2013, 21:52
Nie jest to chyba konieczne, ale znacznie lepiej smakuje
![]()
.
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
9 grudnia 2013, 21:54
No jeśli chodzi o spód kruchy, to lepiej masło niż margaryna- smak lepszy :) A dlaczego chcesz bez tłuszczu? Planujesz całą blaszkę wciągnąć sama? ;) Podziel się! A tak poważnie, to z ciekawości poszperałam i znalazłam taki przepis na kruche bez masła- może będzie Ci pasować
http://wszystkiego-dobrego.blogspot.com/2012/07/ciasto-kruche-bez-masa.html
- Dołączył: 2011-09-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1272
9 grudnia 2013, 21:56
Polecam sernik z jogurtów greckich! jest pyszny jeszcze lepszy niz zwykly
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
9 grudnia 2013, 21:57
Magnolia1986 napisał(a):
Bez masła/margaryny może być suchy, a na pewno nie będzie taki puszysty jak powinien być.
Teraz już zgłupiałam... Chodzi w końcu o masę serową czy o spód?
9 grudnia 2013, 21:58
Chyba autorce o masę serową chodzi...