Temat: Sernik bez tłuszczu?

Zastanawiam się czy jeśli nie dodam margaryny do sernika to będzie okej? Piekła któraś z Was taki sernik bez margaryny? Wyszedł? Różnił się znacząco od serownika z margaryną?
Proszę, pilnie potrzebuję odpowiedzi ;>
Pasek wagi
A gdzie dodajesz tej margaryny? bo chyba nie do samej masy serowej?
ja też nie spotkałam się z sernikiem do którego dodaje sie margaryne, chyba że chodzi Ci o spód z ciasta
no właśnie w większości przepisów, które znalazłam jest margaryna, że trzeba ją utrzeć z jajkami i cukrem i nie wiem w końcu
Pasek wagi
Bez masła/margaryny może być suchy, a na pewno nie będzie taki puszysty jak powinien być.
Nie jest to chyba konieczne, ale znacznie lepiej smakuje.
Pasek wagi

No jeśli chodzi o spód kruchy, to lepiej masło niż margaryna- smak lepszy :) A dlaczego chcesz bez tłuszczu? Planujesz całą blaszkę wciągnąć sama? ;) Podziel się! A tak poważnie, to z ciekawości poszperałam i znalazłam taki przepis na kruche bez masła- może będzie Ci pasować

http://wszystkiego-dobrego.blogspot.com/2012/07/ciasto-kruche-bez-masa.html

 

Polecam sernik z jogurtów greckich! jest pyszny jeszcze lepszy niz zwykly

Magnolia1986 napisał(a):

Bez masła/margaryny może być suchy, a na pewno nie będzie taki puszysty jak powinien być.
Teraz już zgłupiałam... Chodzi w końcu o masę serową czy o spód?
Chyba autorce o masę serową chodzi...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.