6 listopada 2013, 18:56
Mam w lodówce makrele wędzoną i parówki i NIE wiem co zjeść, mam też ser żółty w sumie, ... i nie wiem co mam zjeść. Myślałam nad wasa z tą rybą i sałatą oraz jakimiś warzywami... tylko nie wiem czy to nie będzie za tłuste... macie jakieś inne propozycje... ?
- Dołączył: 2007-03-04
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4620
6 listopada 2013, 19:03
Mając do wyboru rybę wedzona lub parowki czy ser to odp.loggiczna ze ryba:)
ale z wąsa??? Nie ja zrobilabym pewnie pastę rybna i zjalabym z 2kromkami normalnego chleba plus warzywa;)
- Dołączył: 2013-08-14
- Miasto: toruń
- Liczba postów: 590
6 listopada 2013, 19:03
Rybę zjedz .:) ja nieraz jem makrele na kolację
- Dołączył: 2012-08-01
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 148
6 listopada 2013, 19:12
to dziś tez moja kolacyjka będzie:)
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
6 listopada 2013, 19:19
Ja też dzisiaj będę wcinać makrelę na kolację :) Do tego kromka żytniego razowca oraz dużo warzyw przygotowanych na parze :)
6 listopada 2013, 19:21
Wędzona ryba na kolację? Nie, moim zdaniem jest za ciężko strawna. Ja ryby jem zazwyczaj wcześniej.
- Dołączył: 2013-03-07
- Miasto: Zakopane
- Liczba postów: 1936
6 listopada 2013, 19:23
W sumie to co masz to najlepsza jest makrela, chociaż ona jedzona na noc jest za ciężka, ja np. jem ją wyłącznie na śniadanie i zawsze po niej jestem tak syta że nie jestem w stanie nawet zjeść II śniadania i obiadu, zawsze biorę jej 50g, no ale to ryba morska, tłusta, zawiera bardzo duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 (wspomagają pracę mózgu, obniżają cholesterol, działają przeciwbólowo). . Chyba że zrobisz sobie z makreli paste jak zaproponowała jedna z koleżanek. A makrela z wasa pycha:)
Edytowany przez Rudabajka 6 listopada 2013, 19:24
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
6 listopada 2013, 20:00
za ciężki to jest żółty ser. Ryba to zdrowe tłuszcze i ja akurat na kolacje polecam, jem z warzywami.
- Dołączył: 2010-05-11
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 983
7 listopada 2013, 02:10
No z tego wszystkiego to koniecznie ryba! Makrela na 100 g ma 15,5 g tłuszczu - ale ZDROWEGO! i aż 20,7 g białka, więc to słuszny wybór.
7 listopada 2013, 10:49
ja właśnie na śniadanie zjadłam połowe makrelki :) pycha!