Temat: Jak przyrzadzic rybe by nie smakowala rybą?

Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?

I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.

nie wszystkie mrożone ryby mają dużo wody, jak robie coś na szybko to pytam panią w rybnym która ma jej najmniej (w końcu babka wie co dostaje) i wtedy jak przyjde do domu to wystarczy pod gorący kran ją włożyć na chwilke , osuszyć ręcznikiem i na patelnie.
a jak się kupuje w sklepie to często się chwalą że np tylko 5 % glazury

ale fakt jak się kupuje np pange na wage w markecie to przy rozmrożeniu można kuchnie zalać ;p
Ja nie umiem dobrze przyrządzić ryby pieczonej dlatego wybieram wędzone.
Ja czesto robie rybke w piekarniku w zaroodpornym naczyniu. Na spod daje cebulke potem ukladam rozmarznieta rybke przyprawiona przyprawami do ryb, a wczesniej skrapiam cytryna i do pierkarnika. Najpierw przykryje na chile i potek odkryje zeby troszke sie zromienila. Pychotka....
Pasek wagi
wczesniej do rybki dawalam sos robiony ze smietanka, Ale odkad jestem na diecie nie dodaje sosu
Pasek wagi
przyprawa kamisa do ryb i cytryna, trochę zabijają rybi smak. 
może zupę rybną? ja akurat w niej nie wyczuwam ryby - dużo cebuli, dużo papryki, dużo ziół do zupy, potem można nawet to wszystko zmiksować, ja tak uwielbiam

losliczna93 napisał(a):

Rafa9999 napisał(a):

Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
rybka przejdzie.............gorzej z analem.
Trzeba jeść ostre potrawy wtedy będzie ogień anal
Pasek wagi

Rafa9999 napisał(a):

Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...

ona zadała normalne pytanie w porownanaiu do CIebie!
Pasek wagi
nie jadam mrozonych ale cytryna powinna pomoc. a rozpadaja sie bo jest duzowodyw nich. spronuj lkupic swiezego lososia badz inna rybke swieza zobaczysz jaka roznica.
Pasek wagi
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.