- Dołączył: 2012-04-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16
29 lipca 2013, 21:36
Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?
I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.
29 lipca 2013, 21:39
Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
- Dołączył: 2011-08-18
- Miasto: Pabianice
- Liczba postów: 2848
29 lipca 2013, 21:41
też nie lubię smaku ryby, ale jadam grilowanego łososia (najbardziej smakuje mi kupiony w Ikea). On jakoś nie smakuje mi jak ryba.
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
29 lipca 2013, 21:41
ja nienawidzę tych mrożonych..masakra, pełno wody i faktycznie gąbka..lepiej kupić świeżą....no ale jak nie ma możliwości to z braku laku i kit dobry ;)
dopraw dobrze, dłużej potrzymaj w piekarniku (czy gdzie tam ją robisz), tak żeby bardziej się spiekła i powinna ci smakować.
- Dołączył: 2013-01-11
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1512
29 lipca 2013, 21:41
Rafa9999 napisał(a):
Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
rybka przejdzie.............gorzej z analem.
29 lipca 2013, 21:41
musisz mieć mocno rozgrzany olej wtedy ona się szybko "zetnie" i ryba musi być rozmrożona bo inaczej jak jest z glazurą to całą wodę wpuści na patelnie i się ugotuje zamiast usmażyć
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
29 lipca 2013, 21:42
Rafa9999 napisał(a):
Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
nie wiem czy zauważyłeś ale koleżanka nie jest nowa, a ty biedny zraniony będziesz się teraz w każdym temacie wyżalał...
- Dołączył: 2013-01-11
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1512
29 lipca 2013, 21:42
rybka sie rozpada bo jest nasiaknieta woda. w sumie w sklepie za mrozonke placisz za wode. kup lepiej makrele w puszcze. lepiej na tym wyjdziesz
29 lipca 2013, 21:44
Musi byc dobrze rozmrożona to fakt. No i znajdź może rybę o mniej rybim smaku. Jadłam różne i jedna smakowała bardziej rybio a inna nie miała takiego posmaku prawie w ogóle, to też zależy od gatunku.
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
29 lipca 2013, 21:44
marta.m.. napisał(a):
musisz mieć mocno rozgrzany olej wtedy ona się szybko "zetnie" i ryba musi być rozmrożona bo inaczej jak jest z glazurą to całą wodę wpuści na patelnie i się ugotuje zamiast usmażyć
dokładnie, najlepiej jeszcze położyć na rozłożonych papierowych ręcznikach i poczekać aż woda spłynie