Temat: Jak przyrzadzic rybe by nie smakowala rybą?

Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?

I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.

Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
też nie lubię smaku ryby, ale jadam grilowanego łososia (najbardziej smakuje mi kupiony w Ikea). On jakoś nie smakuje mi jak ryba.
ja nienawidzę tych mrożonych..masakra, pełno wody i faktycznie gąbka..lepiej kupić świeżą....no ale jak nie ma możliwości to z braku laku i kit dobry ;)
dopraw dobrze, dłużej potrzymaj w piekarniku (czy gdzie tam ją robisz), tak żeby bardziej się spiekła i powinna ci smakować.
Pasek wagi

Rafa9999 napisał(a):

Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...


rybka przejdzie.............gorzej z analem.
musisz mieć mocno rozgrzany olej wtedy ona się szybko "zetnie" i ryba musi być rozmrożona bo inaczej jak jest z glazurą to całą wodę wpuści na patelnie i się ugotuje zamiast usmażyć

Rafa9999 napisał(a):

Zobaczysz ze zaraz ktos Ci pojedzie na tym forum bo jestes nowa...
nie wiem czy zauważyłeś ale koleżanka nie jest nowa, a ty biedny zraniony będziesz się teraz w każdym temacie wyżalał...
Pasek wagi
rybka sie rozpada  bo jest nasiaknieta woda. w sumie w sklepie za mrozonke placisz za wode. kup lepiej makrele w puszcze. lepiej na tym wyjdziesz
Musi byc dobrze rozmrożona to fakt. No i znajdź może rybę o mniej rybim smaku. Jadłam różne i jedna smakowała bardziej rybio a inna nie miała takiego posmaku prawie w ogóle, to też zależy od gatunku.

marta.m.. napisał(a):

musisz mieć mocno rozgrzany olej wtedy ona się szybko "zetnie" i ryba musi być rozmrożona bo inaczej jak jest z glazurą to całą wodę wpuści na patelnie i się ugotuje zamiast usmażyć
dokładnie, najlepiej jeszcze położyć na rozłożonych papierowych ręcznikach i poczekać aż woda spłynie
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.