Temat: Jak przyrzadzic rybe by nie smakowala rybą?

Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?

I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.

Polecam kupić przyprawę do ryb, zawsze obsypuję nią mintaja, na 20 minut daję do piekarnika i jest smaczna.
Pasek wagi

AguskaGB napisał(a):

Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.

jezeli kupujesz tzw, filety mrozone w supermarkecie , to nic dziwnego ze sie rozwalaja. te filety to poprostu kawalki miesa rybiego zbite w forme filetu. co do smaku ryb , to sproboj skropic cytryna , mi to pomaga

Uduś w sosie rybkę. Np. pomidorowym :-)
kup jakąś najtańszą pangę czy tilapię - te ryby nie smakują niczym. tylko też niewiele mają substancji odżywczych ;)

Wg mnie najmniej śmierdzące to: sola, tilapia, panga, mintaj. A najgorzej: miruna, dorsz, morszczuk. A jakie Ty zwykle jadasz?

świerzą rybę upiecz w foli z dodatkiem cytryny i dużej ilości pietruszki, sól, pieprz. do tego sosik - cytryna, oliwa, drobno pokrojona pitruszka, sól, pieprz
lepiej kupić swieżą rybę a nie mrożoną. Ja uwielbiam rybkę i robie ją tak - całą rybkę otwierasz na pół, solisz, pieprzysz i dajesz do środka plasterki cytryny i kropisz oliwą. Możesz dodać koperku albo rozmarynu. Zamykasz i zawijasz w srebrną folię. Wstawiasz do piekarnika na ok 30 min. Dla mnie pycha :)
Panga( wprawdzie syf, ale nie smakuje rybą) możesz mocno przyprawic.....
A co do rozpadnia, jak ją rozmrażasz?
hej!ja rozmrażam rybkę i porządnie skrapiam ją cytryną,następnie troszkę solę albo i nie,posypuję przyprawą do ryb Kamis FitUp z błonnikiem,i ostatnio pieprzę pieprzem cytrynowym,którego większość ludzi używa do ryb(pytałam klientów jak pracowałam na kasie).Ja już jej nie panieruję,tylko taką wrzucam do garnka na parę,10-15minut i dietetyczna rybka gotowa,szybko i niskokalorycznie.i nie śmierdzi rybą!!!!
wystarczy cytryna i koperek dla pewnosci mozesz ja zjesc z ogorkiem kiszonym  i po sprawie 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.