- Dołączył: 2012-04-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16
29 lipca 2013, 21:36
Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?
I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 3787
29 lipca 2013, 22:24
Polecam kupić przyprawę do ryb, zawsze obsypuję nią mintaja, na 20 minut daję do piekarnika i jest smaczna.
- Dołączył: 2009-01-18
- Miasto: Tu I Tam
- Liczba postów: 2941
29 lipca 2013, 22:40
AguskaGB napisał(a):
Wiem ze głupie pytanie ale jestem na diecie i powinnam czasem zjeść jakąś rybke ale szczerze nie odpowiada mi ten rybi posmak :( czy macie jakies metody by się go pozbyć?I dlaczego mrozona rybka mi się rozpada i robi taka gąbczasta przy smazeniu? :( daje troche oliwu i patelnia teflonowa.
jezeli kupujesz tzw, filety mrozone w supermarkecie , to nic dziwnego ze sie rozwalaja. te filety to poprostu kawalki miesa rybiego zbite w forme filetu. co do smaku ryb , to sproboj skropic cytryna , mi to pomaga
- Dołączył: 2013-05-16
- Miasto: rzeszów
- Liczba postów: 1614
30 lipca 2013, 08:19
Uduś w sosie rybkę. Np. pomidorowym :-)
30 lipca 2013, 08:59
kup jakąś najtańszą pangę czy tilapię - te ryby nie smakują niczym. tylko też niewiele mają substancji odżywczych ;)
- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
30 lipca 2013, 09:08
Wg mnie najmniej śmierdzące to: sola, tilapia, panga, mintaj. A najgorzej: miruna, dorsz, morszczuk. A jakie Ty zwykle jadasz?
- Dołączył: 2012-07-04
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1122
30 lipca 2013, 10:27
świerzą rybę upiecz w foli z dodatkiem cytryny i dużej ilości pietruszki, sól, pieprz. do tego sosik - cytryna, oliwa, drobno pokrojona pitruszka, sól, pieprz
- Dołączył: 2012-02-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1150
30 lipca 2013, 10:56
lepiej kupić swieżą rybę a nie mrożoną. Ja uwielbiam rybkę i robie ją tak - całą rybkę otwierasz na pół, solisz, pieprzysz i dajesz do środka plasterki cytryny i kropisz oliwą. Możesz dodać koperku albo rozmarynu. Zamykasz i zawijasz w srebrną folię. Wstawiasz do piekarnika na ok 30 min. Dla mnie pycha :)
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
30 lipca 2013, 11:03
Panga( wprawdzie syf, ale nie smakuje rybą) możesz mocno przyprawic.....
A co do rozpadnia, jak ją rozmrażasz?
- Dołączył: 2009-09-06
- Miasto: Pabianice
- Liczba postów: 85
30 lipca 2013, 11:14
hej!ja rozmrażam rybkę i porządnie skrapiam ją cytryną,następnie troszkę solę albo i nie,posypuję przyprawą do ryb Kamis FitUp z błonnikiem,i ostatnio pieprzę pieprzem cytrynowym,którego większość ludzi używa do ryb(pytałam klientów jak pracowałam na kasie).Ja już jej nie panieruję,tylko taką wrzucam do garnka na parę,10-15minut i dietetyczna rybka gotowa,szybko i niskokalorycznie.i nie śmierdzi rybą!!!!
31 lipca 2013, 07:54
wystarczy cytryna i koperek dla pewnosci mozesz ja zjesc z ogorkiem kiszonym i po sprawie