- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
8 kwietnia 2013, 10:19
Pytanie do dziewczyn odchudzających się. Czy jadacie filet z makreli w sosie pomidorowym (op.263kcal) śledź w sosie pomidorowym (op.199) ? Zdrowe są takie ryby w puszce ? Jak najpóźniej zjeść taki posiłek ?
- Dołączył: 2010-02-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5262
8 kwietnia 2013, 10:23
zdrowe są takie rybki. mozna jesc o kazdej porze. Ja jem szprot w sosie pomidorowym -zwyczajnie najbardziej mi smakuje, a i ma mniej z reguly kalorii niz sledz czy makrela
8 kwietnia 2013, 10:25
jeśli jadam jakieś ryby z puszki to tylko w sosach pomidorowych, za rybami w oleju nie przepadam. Zazwyczaj jadam je z ogórkiem kiszonym lub z octu, robię sobie taką mieszankę-pastę i smaruję tym chleb.... takie posiłki jadam w porze obiadowej lub ok. 17-18. Bo po 18 już nic.
- Dołączył: 2008-07-06
- Miasto: Pod Gruszą
- Liczba postów: 7060
8 kwietnia 2013, 10:29
Ja czasem jadam z chrupkim chlebem i jakimś warzywemna kolację.
Pewnie świeże ryby sa zdrowsze, ale te puszkowane tez przecież nie sa złe, łatwo je przygotować (otworzyć puszkę :) ) a na pewno sa lepsze niż jakieś wędliny czy nawet ser.
- Dołączył: 2012-03-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1451
8 kwietnia 2013, 10:29
Od czasu do czasu jem i tylko w sosie pomidorowym. Co do ich wartości odżywczych, to nie jestem przekonana, bo przy okazji zawierają sporo chemii, zagęstników itp. Muszę wypróbować wędzoną makrelę i wykombinować do niej sos.
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
8 kwietnia 2013, 10:33
rybki w puszce na pewno są mniej zdrowe i wartosciowe od ryb mniej przetworzonych (gotowanych, pieczonych, wędzonych, solonych..) , miewają czasami spory dodatek soli, cukru, wszelkiego rodzaju polepszaczy i zapychaczy - trzeba czytać etykiety
- Dołączył: 2013-02-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 559
8 kwietnia 2013, 10:34
Wiadomo, że świeże są lepsze aczkolwiek puch nie można lekceważyć - świetne źródło białka/tłuszczy. Rady ode mnie: jeśli można to wybierać w sosie własnym (to głównie tuńczyka się tyczy), a w przypadku tych z sosem pomidorowym (moje ulubione
![]()
) nie wrzucać całej zalewy, tyko tyle ile potrzeba dla smaku.
8 kwietnia 2013, 10:35
hmm czy sa zdrowe to watpliwe bo gdzieś czytałam że nie bardzo maja się odżywczo do tych świezych aczykolwiek napewno lepsza ryba z puszki niż inne konserwy miesne
- Dołączył: 2012-04-20
- Miasto: Gdzieś
- Liczba postów: 3755
8 kwietnia 2013, 10:59
Zrobiłyście mi smaka, chyba kupię sobie dzisiaj/jutro rybkę w pomidorowym ^^