- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
8 kwietnia 2013, 10:19
Pytanie do dziewczyn odchudzających się. Czy jadacie filet z makreli w sosie pomidorowym (op.263kcal) śledź w sosie pomidorowym (op.199) ? Zdrowe są takie ryby w puszce ? Jak najpóźniej zjeść taki posiłek ?
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
8 kwietnia 2013, 11:12
tuńczyk w puszce - mniam, sardynki i szprotki też
- Dołączył: 2011-12-07
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 1553
8 kwietnia 2013, 11:20
Sama ryba to jeszcze spoko. Ale sos to zwykle tłuszcz, glukoza i glutaminian sodu.
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
8 kwietnia 2013, 11:40
puszek. napisał(a):
zdrowe są takie rybki. mozna jesc o kazdej porze. Ja jem szprot w sosie pomidorowym -zwyczajnie najbardziej mi smakuje, a i ma mniej z reguly kalorii niz sledz czy makrela
Szport 186 kcal, a jesz z czymś ? chlebem ?
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
8 kwietnia 2013, 11:57
manru napisał(a):
Esterka555 napisał(a):
jeśli jadam jakieś ryby z puszki to tylko w sosach pomidorowych, za rybami w oleju nie przepadam. Zazwyczaj jadam je z ogórkiem kiszonym lub z octu, robię sobie taką mieszankę-pastę i smaruję tym chleb.... takie posiłki jadam w porze obiadowej lub ok. 17-18. Bo po 18 już nic.
o której sie kładziesz?
Różnie 21.30-22-22.30-23 czasami 23.30
- Dołączył: 2012-11-03
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1022
8 kwietnia 2013, 12:11
Napewno są mniej zdrowe niż świeże rybki, ale najgorszy to chyba ten sos. Ja takich rybek nie jadam bo nie mogę jeść ani tych w sosie pomidorowym ani w olejach bo mi po nich niedobrze jest. Jedyne po czym czuję się dobrze to tuńczyk w sosie własnym. Widocznie w tych sosach coś jest
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
8 kwietnia 2013, 13:37
jadam od czasu do czasu szprotki, sledzie itp w pomidorkach, i tunczyka - do salatki
8 kwietnia 2013, 15:28
Jeśli są w oleju, kaloryczność wzrasta, ale na pewno lepszy olej niż sosy.
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
8 kwietnia 2013, 17:53
W oleju to nawet nie lubię.
A jeżeli chodzi o skład:
Filety z makreli w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana
składniki: filety z makreli (ze skórą lub odskórzane) (min.50%) sos pomidorowy (max.50%) woda, koncentrat pomidorowy, cukier, musztarda (zawiera gorczycę) zagęstniki E 1422, E 412, olej roślinny, sól, mąka pszenna, przyprawy, regulator kwaśowości : kwas cytrynowy.