Temat: jak szybko rozmrozić pierś z kurczaka?

dodam że będę robiła kotlety schabowe, ale potrzebuje żeby się szybko rozmroziły bo za 3h idę do pracy. z góry dzięki 

Cannabis91 napisał(a):

Schabowe z piersi kurczaka? :D ciekawe :Dja zawsze wsadzam do osolonej wody, mozesz wlozyc w reklamówce cienkiej zeby ci sola nie przesiaklo, ale nie wiem czy ci sie tak szybko rozmrozi, mozesz porozwalac na mniejsze kawalki

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie


ale sie czepiacie, ktoś coś źle napisze i zaraz macie powód do wyśmiewania i mądrowania się... jak w przedszkolu...
Pasek wagi

Hani90 napisał(a):

podbijam:) do wroreczka i do ciepłej wody:)
ale się uśmiałam z tymi schabowymi xD :) ja do zimnej wody wrzucam
Ja też się nieźle pośmiałam z tych schabowych z drobiu:D

Jeśli Twoja mikrofalówka ma funkcję rozmrażania, to będzie gotowe w ciągu 15 minut. 
Jeśli nie, to do woreczka i do zimnej wody ;) Ja często daję do ciepłej jak sobie zapomnę wcześniej, ale wtedy to mięso nie jest takie "idealne" jakby było, gdyby je rozmrozić naturalnie;)

kingsol napisał(a):

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie
ale sie czepiacie, ktoś coś źle napisze i zaraz macie powód do wyśmiewania i mądrowania się... jak w przedszkolu...



Ja się nie wyśmiewam, ani się nie mądruję. Mnie przeraża głupota i niewiedza ludzka. Bo autorce się nie pomyliło, ona robi schabowe z piersi kurczaka jak 80 procent polaków. Je fasolę z grochu je szynkę z kurczaka, albo pasztet drobiowy z indyka. A potem idziesz do restauracji i płacisz za schab z piersi 30 zł, albo za pangę która w rzeczywistości jest mintajem. Ludzie wszystko nam wcisną bo nie zwracamy uwagi na twoim zdaniem nieświadome pomyłki
Na pewno NIE polecam gorącej wody (typu wrzątek) - wiem z autopsji 

Ciepła woda i czekać.

LaydiPi napisał(a):

kingsol napisał(a):

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie
ale sie czepiacie, ktoś coś źle napisze i zaraz macie powód do wyśmiewania i mądrowania się... jak w przedszkolu...
Ja się nie wyśmiewam, ani się nie mądruję. Mnie przeraża głupota i niewiedza ludzka. Bo autorce się nie pomyliło, ona robi schabowe z piersi kurczaka jak 80 procent polaków. Je fasolę z grochu je szynkę z kurczaka, albo pasztet drobiowy z indyka. A potem idziesz do restauracji i płacisz za schab z piersi 30 zł, albo za pangę która w rzeczywistości jest mintajem. Ludzie wszystko nam wcisną bo nie zwracamy uwagi na twoim zdaniem nieświadome pomyłki


jeśli to jest twoje największe zmartwienie , że ludzie jedzą " schabowe z kurczaka" to gratuluję.....
Pasek wagi
Ja się nie martwię tym, ja jem schabowe ze schabu
do zimnej wody

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.