Temat: jak szybko rozmrozić pierś z kurczaka?

dodam że będę robiła kotlety schabowe, ale potrzebuje żeby się szybko rozmroziły bo za 3h idę do pracy. z góry dzięki 

LaydiPi napisał(a):

Ja się nie martwię tym, ja jem schabowe ze schabu


ja też ale mam w nosie co jedzą inni :)
Pasek wagi
hm..jezeli kogos stac na piers kurczaka i robi z niego schabowe, gulasz, gyros i korale to co ci do tego, nie stac cie to robisz z jakiegos miesa [proste, niektorzy lubia tradycyjna zupe i mocza ta piep*** fasole;]

ttusia napisał(a):

hm..jezeli kogos stac na piers kurczaka i robi z niego schabowe, gulasz, gyros i korale to co ci do tego, nie stac cie to robisz z jakiegos miesa [proste, niektorzy lubia tradycyjna zupe i mocza ta piep*** fasole;]


Pasek wagi
Yyyy, mikrofalówka?

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie

Można robić kotley a la schabowe, bo w tym przypadku chodzi również o sposób ich przyrządzania. I nie jest to 'bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie', tylko nazwa zwyczajowa, potoczna. 
Pasek wagi
do mikrofali wrzuc na rozmrazanie

LeiaOrgana7 napisał(a):

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie
Można robić kotley a la schabowe, bo w tym przypadku chodzi również o sposób ich przyrządzania. I nie jest to 'bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie', tylko nazwa zwyczajowa, potoczna. 
Ja od razu zrozumiałam co autorka robi na obiad i wisi mi jak kto żarcie nazywa.
Wy to juz na serio nie macie co robic tylko w kazdym poście doszukujecie się czegos do czego moznaby sie było doczepić...schabowy mówi się szybciej niż kurczak w panierce- i co Wam to przeszkadza ze ktos upraszcza sobie zycie nawet takimi słówkami- sens chyba zrozumialyscie? Czy moze tak bardzo jestescie nastawione aby do czegos się doczepić że juz może go nie wyłapujecie?
do ciepłej wody włóż woreczek z piersią.

LeiaOrgana7 napisał(a):

LaydiPi napisał(a):

YoungLady napisał(a):

do mikrofali nie radzę bo mięso się zenie, najlepiej zalać gorącą wodą 30-40 minut i będą rozmrożone... a z piersi się robi sznycle drobiowe, nie schabowe... aby zrobić schabowe potrzeba schabu :) nie wytykajcie ludziom błędów naśmiewając się tylko ich edukujcie drogie Panie :P
No sory bardzo, ale chyba sama nazwa schabowy wskazuje na to z jakiego mięsa się go robi. To jest głupota ludzka, że robią fasolkę po bretońsku z grochu i schabowe z piersi kurczaka. Takie bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie
Można robić kotley a la schabowe, bo w tym przypadku chodzi również o sposób ich przyrządzania. I nie jest to 'bezmyślne powtarzania z pokolenia na pokolenie', tylko nazwa zwyczajowa, potoczna. 


 Ja mowie po prostu kotlety jak ktos zapyta 'schabowe?' odpowiadam z kuczaka. I tyle..
A jak mam mowic niby? Robie na obiad rozbite piersi z kurczaka w panierce z jajka i bulki tartej :D Dopiero by mnie zabili smiechem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.