- Dołączył: 2012-05-10
- Miasto:
- Liczba postów: 1066
7 września 2012, 12:22
dodam że będę robiła kotlety schabowe, ale potrzebuje żeby się szybko rozmroziły bo za 3h idę do pracy. z góry dzięki
- Dołączył: 2012-07-27
- Miasto: Kowary
- Liczba postów: 2677
7 września 2012, 12:30
Loca90 napisał(a):
ciepła woda lub mikrofalówka (opcja rozmrażanie)
Mi się tak kurzy cycek kiedyś ugotował od dołu :D
- Dołączył: 2011-06-08
- Miasto: Gniezno
- Liczba postów: 3877
7 września 2012, 12:31
należy rozmrażać wyłącznie w chłodnej bądź zimnej wodzie, ponieważ
mięso wsadzone do wody gorącej co prawda szybciej się rozmrozi, jednak
szybko straci swój smak i może brzydko pachnieć.
- Dołączył: 2009-05-27
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 11725
7 września 2012, 12:34
woreczek i zimna woda.. ponoc do cieplej sie nie wklada.. :)
- Dołączył: 2012-05-10
- Miasto:
- Liczba postów: 1066
7 września 2012, 12:35
to w końcu do ciepłej czy do zimnej wody?
- Dołączył: 2012-07-27
- Miasto: Kowary
- Liczba postów: 2677
7 września 2012, 12:36
do worka, do zimnej zimna wode osolic (tak jak i nogi w solance moczysz bo sie rozgrzewaja)
7 września 2012, 12:36
a ja na szczęście mam takie cudo jak mikrofalówka :D wkładam na rozmrażanie 5 min i gotowe:)
- Dołączył: 2009-07-25
- Miasto: Aha
- Liczba postów: 4104
7 września 2012, 12:37
Boze tylko nie ciepla woda! Do zimnej wody. Prosto z kranu.. 1h i po sprawie
7 września 2012, 12:42
zimna woda ale z reguły pamiętam by rano wyciągnąć to, co mam przygotować później
schabowy z piersi kurczaka :) ubaw po pachy
7 września 2012, 12:44
Pytasz jak szybko rozmrozić pierś z kurczaka?
Oj, tego akurat nie wiem...
![]()
Hi, hi to może położyć na kaloryfer ciepły (żart). No nie wiem, ponieważ tę czynność zawsze robi moja Mama... Ps. aż będę musiała się zapytać.
Edytowany przez PolaGirl. 13 września 2012, 22:16