- Dołączył: 2012-05-10
- Miasto:
- Liczba postów: 1066
7 września 2012, 12:22
dodam że będę robiła kotlety schabowe, ale potrzebuje żeby się szybko rozmroziły bo za 3h idę do pracy. z góry dzięki
- Dołączył: 2011-06-08
- Miasto: Gniezno
- Liczba postów: 3877
7 września 2012, 12:23
włóż w folii do zimnej wody
- Dołączył: 2012-07-27
- Miasto: Kowary
- Liczba postów: 2677
7 września 2012, 12:24
Schabowe z piersi kurczaka? :D ciekawe :D
ja zawsze wsadzam do osolonej wody, mozesz wlozyc w reklamówce cienkiej zeby ci sola nie przesiaklo, ale nie wiem czy ci sie tak szybko rozmrozi, mozesz porozwalac na mniejsze kawalki
- Dołączył: 2011-04-28
- Miasto: Kiedrowice
- Liczba postów: 224
7 września 2012, 12:24
Kocham to jak ktoś pisze że z
piersi kurczaka zrobi schabowe? Jakąś modlitwę odmawiasz nad tą piersią żeby z drobiu przeistoczyła się w schab?albo jak ktoś moczy fasole na zupę grochową
![]()
ludzie....
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
7 września 2012, 12:25
Włożyć do ciepłej wody lub do mikrofali.
7 września 2012, 12:25
Jak mi się spieszy to wkładam pierś do woreczka, dokładnie zawiązuje worek. Do miski czy garnka nalewam gorącą wodę i wkładam pierś, jak czuję, że po 15 minutach jest woda chłodna, wylewam i znów nalewam gorącej. Najważniejsze, żeby ta woda się nie dostała do piersi. Można też w mikrofalówce, ale ja nie mam, więc nie wiem jak działa:)
- Dołączył: 2012-04-15
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 653
7 września 2012, 12:25
kingsol napisał(a):
włóż w folii do zimnej wody
![]()
nawet jeśli nie rozmarznie całkowicie, to będziesz juz mogła wrzucić do garnka/na patelnię/parowar
7 września 2012, 12:26
ciepła woda lub mikrofalówka (opcja rozmrażanie)
7 września 2012, 12:27
podbijam:) do wroreczka i do ciepłej wody:)
7 września 2012, 12:27
w woreczek i do ciepłej wody, wymieniać wodę jak ostygnie aż pierś się rozmrozi