- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 września 2012, 21:07
4 września 2012, 10:59
4 września 2012, 11:00
nic sie z nim nie dziejedostalismy zamrozone maslo. 2 kostki sa jeszcze w zamrazalniku
4 września 2012, 11:00
4 września 2012, 11:04
4 września 2012, 11:24
4 września 2012, 11:48
ja nagminnie muszę wyrzucać serki wiejskie, do terminu często jeszcze ponad tydzień lub prawie dwa, a już są obrzydliwie skwaśniałe.
4 września 2012, 11:56
Wyjdę chyba na dziwaczkę, ale co tam, przyznam się... Ja jem często rzeczy po terminie i zdarzało mi się jeść rzeczy przeterminowane nawet o miesiąc, a nie tylko kilka dni... Otwieram, wącham, próbuję i jak smakuje tak jak powinno to zjadam. Szkoda marnować jedzenia.
Umówmy się, data ważności jest to kwestia umowna, producent musi podać w miarę bezpieczną datę ważności, nawet jesli serek czy jogurt przypuszczalnie może być dobry jeszcze za miesiąc czy dwa. Dlaczego? Z prostej przyczyny. Jest to najbezpieczniejsze dla producenta, ponieważ gdyby popsuł się wcześniej, to moglibysmy wnieść reklamację...
Natomiast nigdzie nie jest napisane, że po terminie nie można go spożyć.
PS. Nie mam problemow finansowych, żebyście nie myślały, stać mnie na "nowy" serek, ale tak na chlopski rozum, nie wpadajmy w paranoję:)
4 września 2012, 12:41
nic sie z nim nie dziejedostalismy zamrozone maslo. 2 kostki sa jeszcze w zamrazalniku
4 września 2012, 12:42