- Dołączył: 2012-03-18
- Miasto: Oslo
- Liczba postów: 4965
20 maja 2012, 11:42
Wczoraj zrobilam makaron z sosem i zjadlam 200gr gotowanego makaronu. Uwazacie ze to duzo na diecie ??? Ile Wy jecie ???
- Dołączył: 2010-05-01
- Miasto: Dublin
- Liczba postów: 6339
20 maja 2012, 14:12
Sugeruja na opakowaniach 75g suchego makaronu na osobe jesli makaron ma byc glownym skladnikiem dania. Jesli tylko jednym elementem to mniej. Waze makaron przed gotowaniem bym wiedziala ile ugotowac dla 2 osob i nie bylo za malo ani za duzo, ale jeszcze mi do glowy nie przyszlo by go wazyc po ugotowaniu;-).
20 maja 2012, 14:14
Cailina napisał(a):
Sugeruja na opakowaniach 75g suchego makaronu na osobe jesli makaron ma byc glownym skladnikiem dania. Jesli tylko jednym elementem to mniej. Waze makaron przed gotowaniem bym wiedziala ile ugotowac dla 2 osob i nie bylo za malo ani za duzo, ale jeszcze mi do glowy nie przyszlo by go wazyc po ugotowaniu;-).
to tylko sugerowana porcja. chociaż na moim całe opakowanie (500g) jest przeznaczone na 4 osoby i to chyba normalna porcja obiadowa.
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Paradera
- Liczba postów: 2365
20 maja 2012, 14:20
ja w zeszłym tygodniu zjadłam porcję 100g penne pełnoziarnistego z sosem pomidorowym bez mięsa ;p
- Dołączył: 2011-01-01
- Miasto: Dublin
- Liczba postów: 174
20 maja 2012, 14:28
Nie jem ... Nie lubię mącznych rzeczy...
20 maja 2012, 14:44
cancri napisał(a):
Jak mieszkałam w Szwajcarii, i byłam na diecie, która doprowadziła mnie do wagi 57 kg, jadłam makaron codziennie.Dzisiaj, jem raz na tydzień, raz na dwa tygodnie, a ważę 20 kg więcej, więc...;-)))Pytanie- dlaczego jecie suchy makaron...?
ale jadlas razowy?czy zwykly?jaka to byla dieta?
- Dołączył: 2008-11-20
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 6622
20 maja 2012, 14:48
ja jem prawie codziennnie i to calkiem sporo.
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
20 maja 2012, 14:56
Jadam około 100g makaronu (waga przed ugotowaniem) plus do tego porcja mięsa i warzywa albo na słodko z twarogiem aksamitnym i kakaem albo z owocami.
20 maja 2012, 15:20
U mnie zazwyczaj makaron stanowi dodatek do dania : zupy lub sałatki a nie na odwrót, ale jak raz na jakiś czas najdzie mnie ochota na dobrą włoską paste to biorę 50-75 g suchego ;)
- Dołączył: 2008-01-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1421
20 maja 2012, 15:29
Ja odmierzam 50 g nieugotowanego makaronu (z mąki durum) raz na tydzień,czasem rzadziej,a czasem 2 razy w tygodniu