- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 433
16 listopada 2011, 09:14
pytanie jak w temacie. i tak mam zamiar je usmażyć na teflonie bez tłuszczu ale tak sie zastanawiam czy dużo kalorii im to odejmie jak zostaną "nagie" bez panierki?
- Dołączył: 2011-09-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 810
16 listopada 2011, 10:00
Nie było w sklepie ryb bez panierki? Rzeczywistość stawia przed nami coraz mniej spodziewane wyzwania jednak. ;)
16 listopada 2011, 10:33
bardziej idiotycznych pytań nie ma?
- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto: Tychy
- Liczba postów: 292
16 listopada 2011, 10:36
Jak zdrapiesz to będą niedobre, to panierka decyduje o ich smaku. Poza tym, jak już chcesz jeść rybę i chcesz żeby była zdrowa, to kup świeży filet, ewentualnie mrożony. W takich paluszkach jest pełno syfu, którym się trujemy. Lepiej ograniczać takie jedzenie.
- Dołączył: 2010-01-11
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 674
16 listopada 2011, 10:46
zgadzam się z olinka80 , najlepiej kupić fileta i samemu go przygotować, wtedy możesz zrobić rybę bez tłuszczu i po problemie
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
16 listopada 2011, 10:47
Panierka powinna z łatwością odpadać po.... usmażeniu.
- Dołączył: 2009-11-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2224
16 listopada 2011, 10:54
Nie zdrapuj, następnym razem kup bez panierki i już.
16 listopada 2011, 10:55
Jak już je kupiłaś to zjedz je z panierką tylko smaż bez tłuszczu, następnym razem kupisz rybę bez panierki , nie ma co przesadzać i drapać paluszki :)
16 listopada 2011, 11:13
dziewczyna nie pytala sie co zawiera paluszek rybny ani ktora ryba jest lepsza
zjedz z panierka. ost upieklam kostke lososia i wygladal identycznie jak paluszek rybny bez panierki jakos go przegryzlam, na zmiane z warzywami
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
16 listopada 2011, 13:34
Żadko jadam, raz na kilka miesięcy,ale jak już to jem raz z panierką raz bez. Ta panierka na plauszkach jakoś przyprawia mnie o mdłości...
- Dołączył: 2011-11-08
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 291
16 listopada 2011, 14:28
> Żadko jadam, raz na kilka miesięcy,ale jak już to
> jem raz z panierką raz bez. Ta panierka na
> plauszkach jakoś przyprawia mnie o mdłości...
Proponuje w takim razie normalne filety, albo gotowe dania z restauracji...:P