Temat: zdrapać panierkę z paluszków rybnych?

pytanie jak w temacie. i tak mam zamiar je usmażyć na teflonie bez tłuszczu ale tak sie zastanawiam czy dużo kalorii im to odejmie jak zostaną "nagie" bez panierki?
Nie było w sklepie ryb bez panierki? Rzeczywistość stawia przed nami coraz mniej spodziewane wyzwania jednak. ;)
bardziej idiotycznych pytań nie ma?
Jak zdrapiesz to będą niedobre, to panierka decyduje o ich smaku. Poza tym, jak już chcesz jeść rybę i chcesz żeby była zdrowa, to kup świeży filet, ewentualnie mrożony. W takich paluszkach jest pełno syfu, którym się trujemy. Lepiej ograniczać takie jedzenie.
Pasek wagi
zgadzam się z olinka80 , najlepiej kupić fileta i samemu go przygotować, wtedy możesz zrobić rybę bez tłuszczu i po problemie

Panierka powinna z łatwością odpadać po.... usmażeniu.

Pasek wagi
Nie zdrapuj, następnym razem kup bez panierki i już.
Pasek wagi
Jak już je kupiłaś to zjedz je z panierką tylko smaż bez tłuszczu, następnym razem kupisz rybę bez panierki , nie ma co przesadzać i drapać paluszki :)

dziewczyna nie pytala sie co zawiera paluszek rybny ani ktora ryba jest lepsza

zjedz z panierka. ost upieklam kostke lososia i wygladal identycznie jak paluszek rybny bez panierki jakos go przegryzlam, na zmiane z warzywami
Żadko jadam, raz na kilka miesięcy,ale jak już to jem raz z panierką raz bez. Ta panierka na plauszkach jakoś przyprawia mnie o mdłości...
Pasek wagi
> Żadko jadam, raz na kilka miesięcy,ale jak już to
> jem raz z panierką raz bez. Ta panierka na
> plauszkach jakoś przyprawia mnie o mdłości...

Proponuje w takim razie normalne filety, albo gotowe dania z restauracji...:P
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.