- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 września 2009, 12:22
15 września 2009, 12:25
15 września 2009, 12:27
15 września 2009, 12:34
17 września 2009, 09:41
pasta z baklazana - pychotka :-)
2,3 balkazany przekroic na pol, na blaszke i do piekarnika na kilkanascie min. aby sie lekko dalo miazsz wyskrobac,
wyskrobany miazsz zmiksowac z 1/2 sera feta, 1/2 kubka jogurtu nat. zabek czosnku, sol, pieprz. - zmiksowac tak porzadnie na jednolita mase - rewelacja do chleba, jako dodatek do miesa, albo dipp do warzywek
17 września 2009, 13:22
marmolada z czarnego bzu ze sliwkami
500g owocow czarnego bzu,
500 g sliwek bez pestek,
1 kg cukru zelujacego, (ja daje mniej)
sok z 1 cytryny.
Owoce czarnego bzu umyc i odsaczyc. Sliwki umyc, odsaczyc i powyjmowac pestki. Obydwa rodzaje owocow zmiksowac razem na puree. Wymieszac z sokiem z cytryny i cukrem zelujacym, mieszajac doprowadzic do wrzenia. Gotowac na silnym ogniu przez podany czas na opakowaniu cukru zelujacego. Zrobic probe galaretowacenia. Goraca marmolade przekladac do przygotowanych sloikow i od razu je pozamykac.
Smacznego :)
17 września 2009, 21:30
kurczak duszony z pieczarkami i ziołami prowansalskimi
pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo umyte pieczarki. Rozgrzewamy mocno patelnię teflonową- tak,żeby po rzuceniu na nią kropla wody zbiła się w kuleczkę :) obsmażamy kurczaka z wszystkich stron, czekamy aż pieczarki puszczą wodę i zmniejszamy ogień. Posypujemy ziołami prowansalskimi i zmniejszamy ogień- dusimy ok 30min :)
podajemy z fasolką szparagową, oczywiście gotowaną na parze ;)
18 września 2009, 20:02
18 września 2009, 20:02
19 września 2009, 08:15