Temat: ile kcal jecie na śniadanie?

Bo ja jem 450 kcal ( musli własnej roboty na mleku 1,5%) i się zastanawiam czy to nie za dużo. Jem razem 1300 kcal dziennie. 
około 300-400
Pasek wagi
0.25 * 1300= 325
więc jesz moim zdaniem troszeczkę za dużo
ale jeśli ty tyle potrzebujesz to jest dobrze bo duże śniadania raczej nie szkodzą
lepsze to niż nie zjeść nic a zjeść 2x większą kolację ;)
500-700 kcal, ale najczęściej jem prawie 600kcal
Pasek wagi
jem 500 kcal na sniadanie, przy diecie 1500-1600 kcal. 
Przy 1300 to trochę dużo, ale lepiej zjeść więcej rano niż wieczorem więc ok :)

nierealne, to za niski bilans dla Ciebie. Masz 15 lat i nie powinnaś zjadać dziennie mniej, jak 2000 kcal. taki bilans 1300 jest dla mnie,ja mniej spalam kalorii, moje zapotrzebowanie jest mniejsze. To co dobre dla mnie, dla Ciebie jest głodówką.

Uwierz, że mam tak sporządzone jedzenie i posiłki, że nie głoduję :) A w ogole co tydzień zwiększam kalorie by dojść do 1500. 
600 kcal :D. Czasem 500
Ja Ci wierze, że możesz nie czuć głodu, ale Twój organizm może mieć inne odczucie. To, że jesteś syta ok, ale zapotrzebowanie masz nieco większe, Ty się jeszcze rozwijasz i nie jest to dla Ciebie zdrowe. Wiem, że teraz to brzmi, jak łajanie matki, ale natury nie da się oszukać. Rozmawiałam z dziewczynami, które tez stosują dietę siła błonnika i ja mam 1300 kcal, a one mając lat np. 24 maja 1800, jest różnica? Dietę ustawił mi dietetyk i jak się ściśle diety trzymamy, to 1 kg w tygodniu leci, jak są jakieś opory, to spada 0,7 kg, ale sukcesywnie w dół. Gorzej, jak przerwę dietę, coś sobie pofolguję, to trudno wrócić na właściwe tory. Nie ja więc to wymyśliłam, tylko dietetycy to skrupulatnie obliczyli.
@nierealne, dla ciebie nawet 1500kcal to za mało, ja mam rocznikowo 19lat i przez pierwszy miesiąc jadłam właśnie 1500kcal, ale zrozumiałam, że przy moim wieku i aktywności fizycznej to zdecydowanie za mało, teraz jem 1800kcal a i tak chudnę ok. 1,5kg na tydzień
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.