- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 listopada 2022, 19:29
Mam dużo koperku. Podpowiedzcie proszę, do jakich dań mogę go dodać.
Poza ziemniakami i pieczonym tofu.
6 listopada 2022, 19:59
robilam kiedyś taki sos kwaśna śmietana 18 , łyżka majonezu,szczypta soli i cukru i dużo siekanego koperku, najbardziej lubiłam go z ogórkiem świeżym.
6 listopada 2022, 19:59
6 listopada 2022, 20:10
jesz mieso? jesli tak to moje ulubione z dziecinstwa pulpeciki w sosie koperkowym.
Niestety nie jem. Ale mogę zrobić jakiś "zastępniak".
6 listopada 2022, 20:31
jesz mieso? jesli tak to moje ulubione z dziecinstwa pulpeciki w sosie koperkowym.Niestety nie jem. Ale mogę zrobić jakiś "zastępniak".
kiedys jadlam tez dobre sojowe.
6 listopada 2022, 21:51
Ja nadmiar koperku kroję i mrożę w woreczku. Potem dodaję do zup po trochę. Nawet na ziemniakach się sprawdza. No i nie trzeba jeść "na już na akord" ;)
6 listopada 2022, 22:44
do sosu pieczarkowego, warzyw z patelni, surówki z kiszonej kapusty, zupy ogórkowej.
Do warzyw z patelni? Brzmi dobrze. Do jakich dodajesz? I z jakimi przyprawami lubisz?
Zup raczej nie jemy. Ale sos pieczarkowy też brzmi dobrze, nie pomyślałam :)
Do mieszanek w których są ziemniaki, marchewka, pieczarki ( znowu 😅) , pasuje do korzenia pietruszki i selera. Do mieszanek daje czasem zioła prowansalskie, ale pasuje też czosnek. A jeszcze pomyślałam o sałatce ziemniaczanej tam też koper się świetnie sprawdzi.
Edytowany przez HelloPomello 6 listopada 2022, 22:46
6 listopada 2022, 22:55
do twarożku (z sera, tofu czy nerkowców) z ogórkiem i czosnkiem. Do duszonej marchewki.
7 listopada 2022, 07:21
Zamrozić
7 listopada 2022, 08:26
Ja koperek zamrażam w słoiczkach. Później idealnie do ziemniaków, sosów, na twarożek z kanapką, sałatek różnej maści. 🙂