- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 listopada 2022, 19:29
Mam dużo koperku. Podpowiedzcie proszę, do jakich dań mogę go dodać.
Poza ziemniakami i pieczonym tofu.
7 listopada 2022, 12:48
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
7 listopada 2022, 13:54
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
haha, racja. Pretekst do kupienia lodów. :D
7 listopada 2022, 23:02
Ja lubię też po prostu zupę koperkową
o tak:) zupa koperkowa, najlepsza z makaronem łazankami gotowanymi pod koniec razem z zupa😁
poza tym jeszcze przychodzi mi na myśl sałatka - ravioli, ananas, kukurydza, świeży ogórek, dużo koperku i majonez ;)
7 listopada 2022, 23:03
jesz mieso? jesli tak to moje ulubione z dziecinstwa pulpeciki w sosie koperkowym.Niestety nie jem. Ale mogę zrobić jakiś "zastępniak".
kiedys jadlam tez dobre sojowe.
z sojowego mielonego wychodzą tak samo dobre ❤️
7 listopada 2022, 23:57
uwielbiam koper i nigdy nie mialabym problemu gdzie go dodac xD kanapki, jajecznica, sosy, zupy, pasta jajeczna, mizeria, surówki, rosół, golabki, zapiekanki
8 listopada 2022, 13:28
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
Ja też mrożę, bo inaczej by mi powiędło (nie do każdej potrawy da się zużyć cały pęczek ziół). Tak samo robię z pietruszką czy lubczykiem i kiedy trzeba, mam świeżą zieleninę pod ręką.
8 listopada 2022, 14:05
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
Ja też mrożę, bo inaczej by mi powiędło (nie do każdej potrawy da się zużyć cały pęczek ziół). Tak samo robię z pietruszką czy lubczykiem i kiedy trzeba, mam świeżą zieleninę pod ręką.
Ja tak samo. Teraz jak mam swój ogródek i warzywniak to sieję sporo pietruszki, koperku, selera, pora i lubczyku. Potem wszystko zamrażam. Mam w tym momencie w zamrażarce lekko ze 20 woreczków pokrojonej, pomrożonej zieleniny i tylko dorzucam do zup czy czego tam po łyżce z każdego rodzaju. Styka na całą zimę :) I nie muszę latać po sklepach kupując zimowe nie wiadomo jakiego pochodzenia i czym pryskane :D
8 listopada 2022, 14:11
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
Ja też mrożę, bo inaczej by mi powiędło (nie do każdej potrawy da się zużyć cały pęczek ziół). Tak samo robię z pietruszką czy lubczykiem i kiedy trzeba, mam świeżą zieleninę pod ręką.
Ja tak samo. Teraz jak mam swój ogródek i warzywniak to sieję sporo pietruszki, koperku, selera, pora i lubczyku. Potem wszystko zamrażam. Mam w tym momencie w zamrażarce lekko ze 20 woreczków pokrojonej, pomrożonej zieleniny i tylko dorzucam do zup czy czego tam po łyżce z każdego rodzaju. Styka na całą zimę :) I nie muszę latać po sklepach kupując zimowe nie wiadomo jakiego pochodzenia i czym pryskane :D
Zazdraszczam ogródka 😁 Niby mam działkę, ale jest dość daleko od mojego miejsca zamieszkania, więc nie zawsze jest czas, aby doglądać, co się tam dzieje.
Dziś akurat kupiłam specjalne donice na zioła i będę próbowała hodować je na kuchennym parapecie (chociaż nie jestem przekonana czy ta pora roku jest odpowiednia - może poczekam do wiosny/lata, gdzie będzie więcej słońca?). Nasion mam sporo 😁
8 listopada 2022, 18:27
Najprościej zamrozić.
W niejednym domu jest mrożony koperek w opakowaniu po lodach ;)
Ja też mrożę, bo inaczej by mi powiędło (nie do każdej potrawy da się zużyć cały pęczek ziół). Tak samo robię z pietruszką czy lubczykiem i kiedy trzeba, mam świeżą zieleninę pod ręką.
Ja tak samo. Teraz jak mam swój ogródek i warzywniak to sieję sporo pietruszki, koperku, selera, pora i lubczyku. Potem wszystko zamrażam. Mam w tym momencie w zamrażarce lekko ze 20 woreczków pokrojonej, pomrożonej zieleniny i tylko dorzucam do zup czy czego tam po łyżce z każdego rodzaju. Styka na całą zimę :) I nie muszę latać po sklepach kupując zimowe nie wiadomo jakiego pochodzenia i czym pryskane :D
Zazdraszczam ogródka ? Niby mam działkę, ale jest dość daleko od mojego miejsca zamieszkania, więc nie zawsze jest czas, aby doglądać, co się tam dzieje.
Dziś akurat kupiłam specjalne donice na zioła i będę próbowała hodować je na kuchennym parapecie (chociaż nie jestem przekonana czy ta pora roku jest odpowiednia - może poczekam do wiosny/lata, gdzie będzie więcej słońca?). Nasion mam sporo ?
Ja mam aerogarden, ale można kupić też słoiki czy takie pudełko do napełnienia wodą, lampę itd. Cały zestaw nie wychodzi jakoś drogo. Wiadomo, że żre prąd, ale to bardzo przyjemne hobby. W zeszłym roku miałam świetne ostre papryczki i zioła. Niektórzy uprawiają też tak sałatę, etc.
Do zwykłych doniczek też można dokupić lampę!
Edytowany przez LessLessLess 8 listopada 2022, 18:28