- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 lipca 2022, 11:21
Cześć, chciałabym narobić sobie deserów na miesiąc, żeby mieć mniej zachodu z gotowaniem i mieć przekąski cały czas pod ręką żeby nie podjadać. Co mogę zrobić i zamrozić, a potem tylko wyciągać z rana żeby po południu mieć gotowy deser?
Moje pomysły to
brownie z czerwonej fasoli
fit serniki (czy można mrozić?)
kulki mocy z daktylami, masłem orzechowym
Wiecie, poświęciłabym jeden dzień, porobiłabym sobie np. po 5 porcji każdego, a potem tylko wyciągała do odmrożenia i miesiąc z głowy.
Czekam na Wasze propozycje! :)
20 lipca 2022, 11:31
Możesz pomrozic sobie lody owocowe - zmiksowany banan z truskawkami, banan z jabłkiem, banan z kakao, owoce jagodowe z gruszka, opcji jest milion, ba pewno coś Ci spasuje. A idea jest ciekawa :)
20 lipca 2022, 12:08
Ja serniki mroziłam i było ok. Innym pomysłem mogą być pieczone owsianki a'la ciasto (albo jednoporcjowe ciasta z maki orkiszowej) - moimi ulubionymi są te a'la ciasto marchewkowe z kremem z jogurtu greckiego i serka Philadelphia, albo "tiramisu". Lubię tez sobie robić twarogowe drożdżówki, tez spoko się mrożą. Tak naprawdę to teraz na instagramach jest tego multum, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie:)
20 lipca 2022, 14:08
Zerknij sobie na stronę https://detoxinista.com/, ona ma sporo przepisów na zdrowe desery, wiele z nich można mrozić, no i wszystkie lody, które robiłam z jej strony były pyszne.
20 lipca 2022, 14:53
Ja mrożę wszystko.
Kulki mocy z różnym składem, ciasteczka owsiane, ciasteczka jaglane, muffinki z różnych mąk (zdrowszych, bezglutenowych), ciasto marchewkowe bez cukru, ciasto bananowe bez cukru, ciasta kruche z mąk bez glutenu lub pełnoziarnistych. Zamiast kulek mocy robiłam też takie spłaszczone pastylki, ze składem zawsze kombinuję, orzechy, daktyle, byle się zlepiło. Też to mroziłam.
Nie mroziłam nigdy jakichś deserów w pojemniczkach typu budyń z chia na mleku kokosowym. Ale mrożę samo mleko kokosowe, mroże tez różne owoce, wieczorem wyjmuję, a rano blenduję na gęsty koktajlo-budyń.
Super wg mnie są ciasteczka czy batoniki z płatkami, można upiec większą ilość i mogą długo leżeć w zamrażalniku.
Kiedyś nawet upiekłam coś pomiędzy nocną owsianką a szarlotką (płatki owsiane, jabłka w kawałkach, jajka, cynamon), wyszło mi takie ala ciasto, też to pokroiłam i zamroziłam i ostatnio wyjęłam i było ok.
Edit:
serniczki różne też mroziłam.
Edytowany przez hanca 20 lipca 2022, 14:56