- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 czerwca 2019, 15:12
Ugotowałam zupę bez mięsa i kostki rosołowej i jest okropna,mimo że dałam warzywa ziele angielskie,kminek,czosnek,magi .Jest beznadziejna nie wiem czy dam radę to zjeść.Gdybym tak gotowała to nie wiedziałabym co to nadwaga.
Może zdradzicie mi jak smacznie gotować bez tych dodatków,jakieś przepisy?Pomocy
23 czerwca 2019, 16:38
Podsmaz warzywa na niewielkiej ilości masła a później na tym na wolnym ogniu gotuj zupę.
To może być dobry kierunek
23 czerwca 2019, 16:48
połączenie kminku,ziela , czosnku i magi to musiało dać coś ,czego nie da się przełknąć
23 czerwca 2019, 16:55
połączenie kminku,ziela , czosnku i magi to musiało dać coś ,czego nie da się przełknąć
Ale dlaczego?
23 czerwca 2019, 16:56
warzywa-por, seler, marchew, pietruche , ziele, liść laurowy podsmażyć w garnku przed wlaniem wody. cebule orzypalic na pikniku gazowym lub w piekarniku. do wody dodać też pieczarke i łodygi od natki:) sos sojowy, białe wino. elementy dobrego bulionu:)
Edytowany przez sacria 23 czerwca 2019, 16:57
23 czerwca 2019, 17:32
Otóż to. Doprawić pieprzem albo chili, można dodać nieco śmietany.Wszelkie piramidki smaku to chemia równa kostce rosołowej czy różnej maści wegetom.Podsmaz warzywa na niewielkiej ilości masła a później na tym na wolnym ogniu gotuj zupę.
23 czerwca 2019, 17:50
PIRAMIDKA SMAKU DO ROSOŁU: cebula palona w płatkach, pieprz czarny ziarna, ziele angielskie w ziarnach, rozdrobniony korzeń lubczyku, rozdrobniony liść laurowy. Może zawierać: gorczycę i seler.Faktycznie, SAMO ZŁO. ;)Otóż to. Doprawić pieprzem albo chili, można dodać nieco śmietany.Wszelkie piramidki smaku to chemia równa kostce rosołowej czy różnej maści wegetom.Podsmaz warzywa na niewielkiej ilości masła a później na tym na wolnym ogniu gotuj zupę.
Zgoda, ten skład nie jest zły. Skojarzyłam to z czymś galaretowatym w maleńkim plastikowym pudełeczku co miało zastępować kostkę rosołową. Nie kupuję tego typu rzeczy więc jak widać nie jestem na czasie.
Tylko.. czy teraz już nie można samej wrzucić do garnka listka laurowego + ziarenko ziela angielskiego, gałązkę magi i popieprzyć tylko trzeba kupować piramidkę?
23 czerwca 2019, 18:44
To może być dobry kierunekPodsmaz warzywa na niewielkiej ilości masła a później na tym na wolnym ogniu gotuj zupę.
Zgadzam się, a najsmaczniej wychodzi na maśle klarowanym. Robię tak wszystkie zupy krem i są pyszne - bez mięsa i kostki.
23 czerwca 2019, 18:48
Jak robisz zupe wege, to najpierw warto na masle podsmazyc skrojona cebulke, zrobi robote.