- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 listopada 2012, 16:29
10 stycznia 2013, 10:41
10 stycznia 2013, 10:44
10 stycznia 2013, 11:18
10 stycznia 2013, 12:05
10 stycznia 2013, 12:14
10 stycznia 2013, 12:39
10 stycznia 2013, 13:13
Edytowany przez benka1976 10 stycznia 2013, 13:14
10 stycznia 2013, 13:20
10 stycznia 2013, 13:43
10 stycznia 2013, 13:53
Ocet jabłkowy cieszy się coraz większą popularność
wśród dietetyków. Nie bez powodu w Anglii nazywany jest eliksirem życia,
a w Ameryce pomógł już wielu otyłym ludziom. Właściwości lecznicze octu
jabłkowego znane były już w starożytnym Egipcie i Rzymie. Historyczne
źródła podają, że Kleopatra po każdej obfitej w ciężkostrawne potrawy
uczcie, zażywała ocet jabłkowym rozcieńczonym w wodzie. Dzięki czemu
mogła pochwalić się nieprzeciętną urodą oraz brakiem problemów
zdrowotnych.
W Polsce popularność tego trunku ciągle rośnie, można powiedzieć, że
aktualnie ocet jabłkowy przeżywa swoje odrodzenie, a dietetycy w wyniku
badań naukowych już dawno udowodnili pozytywny wpływ octu na nasze
zdrowie.
Ocet jabłkowy jest taką odmianą octu, która wykonywana jest na bazie jabłek. Jego cechą charakterystyczną jest bursztynowy kolor. Ocet jabłkowy znany jest jako świetny dodatek do potraw, używany w różnych sałatkach czy sosach. Jednak pewnie niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że ocet jabłkowy bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie, a co ważniejsze wspomaga odchudzanie. Zawdzięcza się to znakomitych właściwościom octu jabłkowemu oraz przedłużeniem uczucia sytości po spożyciu posiłku.
Edytowany przez benka1976 10 stycznia 2013, 13:55