Temat: Dieta Vitalii a marnowanie jedzenia.

Hej, 

Takich tematów było już kilka co prawda, ale są już dosyć stare a Vitalia chwali się, że dużo sie zmieniło w przepisach ;) 

Jak wygląda dopasowanie produktów na dietach Vitalii teraz jeżeli chodzi o kolejne dni/posiłki?

Chodzi mi o sytuacje, w których zużywamy na przykład pół awokado albo pół pomarańczy. Czy na siłę musicie wtedy szukać zamienników do innego dania bo inaczej się marnuje czy jest to rozsądnie poukładane? ;) 

Z góry dzięki! ;)

Pasek wagi

Odnoszę wrażenie, że osoba, która układała przepisy nigdy nic z nich nie ugotowała. Nie ma mowy, żeby zaakceptować plan na tydzień bez wymieniania posiłków, bo marnuje się sporo, przy garach też trzeba sporo czasu spędzić.

A mi te przepisy bardzo odpowiadają. 

3.sliwki napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że osoba, która układała przepisy nigdy nic z nich nie ugotowała. Nie ma mowy, żeby zaakceptować plan na tydzień bez wymieniania posiłków, bo marnuje się sporo, przy garach też trzeba sporo czasu spędzić.
ja mam opcje codziennie inne posiłki przez co będę miała "kolekcje" przepisów na czas przyszły jak skończę abonament. Oczywiście jem np 2dni ten sam obiad. One nie różnią się mocno kalorycznoscia. Jak gotuje zupę czy drugie danie to x4. Potem to porcjuje i mroze.  Nie mam czasu gotować codziennie ani ochoty więc wyjmuję pojemnik z zamrażarki. Pomrożone mam wszystko. Jak zjem pol kostki twarogu czy sera plesniowego to resztę kroje w kawalki i do zamrazarki. Po rozmrozeniu tez jest smaczne. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.