- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 marca 2011, 17:18
8 kwietnia 2011, 12:33
8 kwietnia 2011, 12:38
8 kwietnia 2011, 14:05
8 kwietnia 2011, 14:09
Emma zajrzałam do twojego pamiętnika i tam nie piszesz od kiedy jesteś na dukanie. ładnie zgubiłaś. Wybacz może pisałaś ale ja nie mogę znaleźć. Ja startuje z podobną wagą i twój sukces jest moją motywacją. Powiedz mi jeszcze czy ćwiczyłaś?
8 kwietnia 2011, 14:55
8 kwietnia 2011, 15:00
8 kwietnia 2011, 15:03
chleb tylko w dni warzywne, chyba ze zrobisz taki czysto proteinowy to wtedy cały czas, gdzieś widziałam przepis na taki chlebek.
8 kwietnia 2011, 15:06
Składniki:
· 6 łyżek zmielonych otrąb owsianych
· 3 łyżki zmielonych otrąb pszennych
· 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej
· pół szklanki chudego mleka
· torebka suchych drożdży
· pół łyżeczki soli
· słodzik
· 3-4 jajka
· garść prażonej cebulki
Do lekko ciepłego mleka dodać słodzik, jedną łyżkę mąki i torebkę drożdży, wymieszać i postawić w ciepłym miejscu, żeby zaczęły pracować. Żółtka ubić na puch, dodać zmielone otręby, pozostałe dwie łyżki mąki,sól i podrośnięty zaczyn, dokładnie wymieszać, można wspomóc się blenderem żeby nie było grudek Na koniec ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem dodając prażoną cebulkę czy inne zioła, kminek itp.
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180-200 stopni nie nagrzewając wcześniej piekarnika. Chlebek będzie gotowy po około 20-30 minutach, kiedy widać na nim złotą skórkę i po wbiciu patyczka jest on suchy.
Wyjąć chlebek z formy i postawić najlepiej na kratkach do wystudzenia.
Edytowany przez Mariolka007 8 kwietnia 2011, 15:08