Temat: 21.03.2011r Dukan wiosenny start ! zapraszam

Zapraszam do wspólnego Dukania ;-)))
 
nie moglam sie zmobilizowac do diety ale jak bedzie nas wiecej to bedzie łatwiej wiec zapraszam wszystkich chetnych .
ja zaczynam diete po raz kolejny cos juz o niej wiem ale chetnie sie dowiem wiecej wiec dzielmy sie wszystkim BUZIAKI

joannasix wiesz każdy by chciał zrzucić jak najwięcej w jak najkrótszym czasie. Ale ja ogólnie jestem zadowolona z tempa w jakim spada moja waga :-) Mam 30 kwietnia wesele koleżanki i zdaje sobie sprawę że nie schudne dużo do tego czasu, ale później w maju mam komunię chrześnicy więc napewno waga juz będzie mniejsza, a na początku czerwca mam kolejne wesele. Na to liczę juz że będzie kupiona nowa sukieneczka  Więc jak widać mam motywację. Czasami też zgrzeszę czymś zakazanym ale kontroluję wagę i wiem na czym stoję.

Czarnulka,kochanie może spróbuj więcej jeść.To naprawdę działa. Im więcej jesz tym szybciej chudniesz. Ja wczoraj napchałam sie jak głupia mielonym,łososiem i ciastem (oczywiście dukanowym),byle nie patrzeć na sery pleśniowe,które przywiózł mi mąż. a dziś pół kilo mniej.
Nika masz rację coś w ilości jedzenia do spalania jest, bo ja też sporo jem nie stosuję przerw tylko ciągle coś podjadam a jednak powoli chudnę( jak narazie)

Emma zajrzałam do twojego pamiętnika i tam nie piszesz od kiedy jesteś na dukanie. ładnie zgubiłaś. Wybacz może pisałaś ale ja nie mogę znaleźć. Ja startuje z podobną wagą i twój sukces jest moją motywacją. Powiedz mi jeszcze czy ćwiczyłaś?

menarad, emma ma napisane ze od pazdziernika jest na dukanie
A ja dziś dołączyłam warzywka.. Zobaczymy, jak będzie szło..
Balbinka, ja zrobię krewetki z cebulką, papryką, czosnkiem i pomidorami krojonymi z puszki. I na ostro :) Mniam :)
Dziewczyny powiedzcie czy w drugiej fazie PW można jeść chleb dukana przez cały czas czy tylko w połączeniu proteiny-warzywa????????

chleb tylko w dni warzywne, chyba ze zrobisz taki czysto proteinowy to wtedy cały czas, gdzieś widziałam przepis na taki chlebek.

 

No robie taki

Składniki:

·         6 łyżek zmielonych otrąb owsianych

·         3 łyżki zmielonych otrąb pszennych

·         3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej

·         pół szklanki chudego mleka

·         torebka suchych drożdży

·         pół łyżeczki soli

·         słodzik

·         3-4 jajka

·         garść prażonej cebulki

Do lekko ciepłego mleka dodać słodzik, jedną łyżkę mąki i torebkę drożdży, wymieszać i postawić w ciepłym miejscu, żeby zaczęły pracować. Żółtka ubić na puch, dodać zmielone otręby, pozostałe dwie łyżki mąki,sól i podrośnięty zaczyn, dokładnie wymieszać, można wspomóc się blenderem żeby nie było grudek Na koniec ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem dodając prażoną cebulkę czy inne zioła, kminek itp.

Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180-200 stopni nie nagrzewając wcześniej piekarnika. Chlebek będzie gotowy po około 20-30 minutach, kiedy widać na nim złotą skórkę i po wbiciu patyczka jest on suchy.

Wyjąć chlebek z formy i postawić najlepiej na kratkach do wystudzenia.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.